DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs: Miera nodrošināšanai uz Ukrainas un Krievijas robežas ir nepieciešams izvietot ANO miera uzturēšanas spēkus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

18. maijā Ņujorkā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretāra vietnieci politiskajos jautājumos Rozmariju Dikarlo (Rosemary DiCarlo), lai pārrunātu R.Dikarlo mērķus un prioritātes turpmākajā darbībā un apspriestu aktuālos ANO dienaskārtības jautājumus, tostarp situāciju Sīrijā, konfliktu Ukrainas austrumos un Irānas kodolvienošanās jautājumus.

Puses apmainījās viedokļiem par konfliktu Ukrainas austrumos. E.Rinkēvičs pauda nožēlu, ka konflikts starp Krieviju un Ukrainu ir nopietns konflikts Eiropā, kam ir nepieciešams atrast reālu politisku un praktisku risinājumu. Ministrs pauda pārliecību, ka reālu mieru Ukrainas austrumos ir iespējams panākt ar ANO mandātu, izvietojot ANO miera uzturēšanas spēkus uz Ukrainas un Krievijas robežas.

Puses arī pārrunāja situāciju Tuvajos Austrumos, tostarp saasināto konfliktu Gazas joslā. E.Rinkēvičs pauda nostāju, ka Latvija neplāno pārcelt savu vēstniecību uz Jeruzalemi. “Ir nepieciešams strādāt pie situācijas Gazas joslā deeskalācijas. Latvija uzskata, ka Tuvo Austrumu miera procesa veiksmīgs risinājums ir panākams tikai tad, ja sarunu rezultāts būs divu valstu, Izraēlas un Palestīnas mierīga līdzās pastāvēšana,” uzsvēra E.Rinkēvičs.

Tāpat E.Rinkēvičs apsveica R.Dikarlo ar stāšanos amatā un pauda gatavību uz ciešu sadarbību.

Informācijai:

Ar ANO ģenerālsekretāra lēmumu kopš 2018. gada 1. maija Rozmarija Dikarlo (no ASV) ir iecelta par ģenerālsekretāra vietnieci politiskajos jautājumos un ANO sekretariāta Politisko lietu departamenta vadītāju. R.Dikarlo amatā nomainīja līdzšinējo ģenerālsekretāra vietnieku politiskajos jautājumos Džefriju Feltmanu (Jeffrey Feltman).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI