DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

SIVA Koledžas studenti un Jūrmalas profesionālās vidusskolas audzēkņi piedalīsies Paralimpiskajā sporta dienā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad Paralimpiskajā sporta dienā Rīgā Sociālās integrācijas valsts aģentūras (turpmāk – SIVA) Koledžu un Jūrmalas profesionālo vidusskolu, (tajā skaitā arī ESF projektu “Personu ar invaliditāti vai garīga rakstura traucējumiem integrācija nodarbinātībā un sabiedrībā”) pārstāvēs 18 dalībnieki, piedaloties dažādās disciplīnās - šautriņu mešanā, novusā, mehāniskajā airēšanā, peldēšanā, galda tenisā, kērlingā, galda hokejā, boccia spēlē un pauerliftingā.

“Sports ir viens no būtiskiem sabiedrību vienojošiem un veselību nostiprinošiem faktoriem, tāpēc profesionālās rehabilitācijas laikā SIVA audzēkņiem un studentiem nodrošina dažāda veida sporta aktivitātes – tostarp iespēju nodarboties ar dažādiem pielāgotā sporta veidiem,” norāda SIVA direktore Ilona Jurševska.

Paralimpiskās sporta dienas mērķis ir veicināt jauniešu iesaistīšanos sportā, radīt interesi par paralimpisko sportu viņu ģimenes locekļiem, skolotājiem un asistentiem, kā arī apzināt jaunus cilvēkus ar invaliditāti, kuri nākotnē savu dzīvi varētu saistīt ar profesionālo sportu.

Latvijas Paralimpiskās komitejas organizētās sacensības „Paralimpiskā sporta diena Rīgas pilsētā” norisināsies 2018. gada 19.maijā, sporta centrā „Ķeizarmežs”, Ezermalas ielā 30, Rīgā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI