DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Baltijas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju vadītāji sanāksmē spriedīs par Rail Baltica projekta attīstību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju vadītāji pirmdien, 21.maijā, tiksies Latvijā, lai diskutētu par ātrgaitas dzelzceļa projekta Rail Baltica virzību un citiem reģiona attīstībai svarīgiem jautājumiem, un tostarp saskaņotu pozīciju jūnijā gaidāmajai Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju konferencei (COSAC).

Sanāksmi atklās Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Baltijas valstu un Polijas parlamentārieši diskutēs arī par nākamo ES daudzgadu budžetu, uzmanības centrā izvirzot jautājumu par progresīvu budžetu Eiropas vienotības stiprināšanai. Šajā sanāksmes sesijā deputātus uzrunās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Tāpat parlamentārieši spriedīs par diasporas lomu un perspektīvu mūsdienās, un diskusijā piedalīsies arī Latvijas Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Savukārt plašāku ieskatu projekta Rail Baltica realizācijas progresā, tostarp iezīmējot iespējamos izaicinājumus, sniegs Baltijas valstu kopuzņēmuma “RB Rail” izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa.

Baltijas valstu un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisijas tradicionāli divreiz gadā rīko komisiju priekšsēdētāju sanāksmes, lai apspriestu ES aktuālos jautājumus. Tikšanās šādā formātā palīdz stiprināt draudzīgās sadarbības saites, kas noder viedokļu tuvināšanai un kompromisu meklēšanai, veidojot valsts nacionālajām interesēm atbilstošu politiku. Starpparlamentārās sanāksmes organizē pēc rotācijas principa. 12.Saeimas sasaukuma laikā šī ir otrā reize, kad Latvija uzņēmusies organizēt Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmi.

Baltijas valstu un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju vadītāju sanāksme notiks pirmdien, 21.maijā, pulksten 9.00 Mazmežotnes muižā, Rundāles pagastā, Rundāles novadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI