DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece Ukrainā apmeklē militārā konflikta skarto Doņeckas apgabala teritoriju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija turpinās stingri iestāties par Ukrainas teritoriālo nedalāmību un suverenitāti, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, ceturtdien, 17. maijā, Kramatorskā tiekoties ar Doņeckas apgabala valsts administrācijas vadītāju Pavlo Žebrivski (Pavlo Zhebrivskyi). P.Žebrivskis, pateicoties I.Mūrniecei un Saeimas deputātiem par apgabala apmeklējumu, uzsvēra, ka šī vizīte ir ļoti svarīga. Mēs nejūtamies atstāti vieni pret agresora valsti, sacīja P.Žebrivskis.

Pārrunājot Doņeckas apgabala drošības un sociālekonomisko situāciju, P.Žebrivskis īpaši pateicās Latvijas iedzīvotājiem par atbalstu konfliktā cietušo Ukrainas bērnu ārstēšanā. P.Žebrivskis arī teica, ka šodien Doņeckas apgabals ir viens no aktīvākajiem reformu īstenotājiem Ukrainā, it īpaši decentralizācijas jomā. Tāpat viņš pateicās par Latvijas pieredzes nodošanu lauksaimniecības jomā. Ukrainas uzņēmēji no Doņeckas un Luhanskas apgabaliem ir ieinteresēti šo sadarbību ar Latviju turpināt.

Slovjanskā I.Mūrniece aplūkoja konflikta laikā sagrautās ēkas, kā arī daļēji atjaunoto Slovjanskas bērnu psihoneiroloģisko slimnīcu, kas bija cietusi 2014.gada notikumos.

Kontroles punktā Majorske, kas atrodas uz kontaktlīnijas ar separātistu kontrolēto teritoriju, Saeimas priekšsēdētāja tikās ar Ukrainas robežsargiem, pārrunājot vietējo iedzīvotāju pārvietošanās problēmas.

I.Mūrniece tikās arī ar Latvijas pārstāvjiem EDSO speciālajā novērošanas misijā Ukrainā, lai iepazītos ar viņu darbu misijā, sociālekonomisko un humanitāro situāciju reģionā, kā arī ar izaicinājumiem.

Saeimas priekšsēdētāja līdz 18.maijam uzturas oficiālā vizītē Ukrainā, kur viņu pavada Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ukrainu vadītājs Ainārs Mežulis, kā arī grupas deputāti Aleksejs Loskutovs un Edvīns Šnore.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157696288952574

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI