DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
18. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Muzeju naktī būs atvērta arī Kuldīgas novada Dome jeb Kuldīgas jaunais rātsnams

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Muzeju naktī 19. maijā būs atvērta arī Kuldīgas novada Dome jeb jaunais rātsnams Kuldīgā, Baznīcas ielā 1. Rātsnamā apmeklētājus gaidīs no plkst. 20.00 līdz plkst. 23.00, piedāvājot izstaigāt pašvaldības telpas – mazo Domes sēžu zāli 1. stāvā un grezno lielo zāli 2. stāvā, kā arī ielūkoties Domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas un viņas vietnieka Viktora Gotfridsona darba kabinetos.

Apmeklētāji aicināti izmantot iespēju doties īpašās ekskursijās:

  • 20.30 ekskursija pa seno namu kopā ar Domes priekšsēdētāju Ingu Bērziņu.
  • 21.00 ekskursija uz Dzimtsarakstu nodaļas arhīvu kopā ar Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju Ilonu Ķesteri (vietu skaits ierobežots).
  • 21.30 un 22.30 Domes pulksteņmeistars Arnolds Piziks interesentiem ļaus iepazīt pulksteņa mehānismu.

Visām ekskursijām aicinām pulcēties Domes lielajā zālē  2. stāvā.

Šogad Muzeju naktī pirmoreiz piedāvājam iespēju ielūkoties Kuldīgas novada Pašvaldības policijas telpās Strautu ielā 1. Interesentiem būs iespēja apskatīt videonovērošanas sistēmas telpu, kā arī ielūkoties īslaicīgās aizturēšanas vietā. Ekskursija sāksies plkst. 22.00, to vadīs pašvaldības policijas priekšnieks Rinalds Gūtpelcs. Interesenti aicināti pulcēties ekskursijai Strautu ielā 1.

Kuldīgas novada pašvaldība ir vienīgā Latvijā, kas darbojas vēsturiski rātei celtā namā. Arī ikdienā jaunais rātsnams ir atvērts iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, greznajā zālē notiek laulību ceremonijas, pieņemšanas par godu pilsētas viesiem, Domes sēdes un citas pilsētas un novada attīstībai nozīmīgas sanāksmes.

Kā jau iepriekš ziņots, pasākumi dažādām gaumēm visas nakts garumā norisināsies arī citviet Kuldīgā – Kuldīgas novada muzejā, 1905. gada parkā, Kuldīgas Mākslas namā, vecajā rātsnamā un citur. Ar detalizētu pasākuma programmu iespējams iepazīties pašvaldības mājas lapā: http://kuldiga.lv/lv/kultura/3439-muzeju-nakts-pasakumi

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI