DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vēstnieks diasporas jautājumos Atis Sjanīts tiksies ar latviešu organizāciju pārstāvjiem Krievijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 18. maijā Ārlietu ministrijas vēstnieks diasporas jautājumos Atis Sjanīts Sanktpēterburgā tiksies ar latviešu organizāciju pārstāvjiem Krievijā un piedalīsies diasporas organizāciju rīkotajā apaļā galda diskusijā. Tajā paredzēts apspriest, kā latvieši Krievijā var stiprināt saiknes ar Latviju un veidot paaudžu ciešāku etnisko piederību. Diskusiju rīko latviešu biedrības no visas Krievijas sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Maskavā, Latvijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā un Pasaules Brīvo latviešu apvienību, lai atskatītos uz biedrību paveikto un izvirzītu mērķus turpmākai darbībai.

Vēstnieks ar latviešu biedrību vadītājiem un tautiešiem Krievijā pārrunās latviešu kopienas aktualitātes pasaulē, informēs par Diasporas likuma izstrādes gaitu, Ārlietu ministrijas atbalstu pilsoniskās līdzdalības veicināšanas pasākumiem, tostarp Saeimas vēlēšanu organizēšanā ārvalstīs, kā arī apspriedīs sadarbības stiprināšanas iespējas ar diasporu un priekšlikumus ciešākas un aktīvākas sadarbības veidošanai. Ārlietu ministrija ir īpaši gandarīta par lielo diasporas aktivitāti, sagaidot Latvijas simtgadi.

Atis Sjanīts informēs tautiešus arī par aktualitātēm diasporas projektu atbalstam un diskutēs par diasporai svarīgiem jautājumiem dažādās jomās – latvisko identitāti un izglītību, pilsonisko, politisko un jauniešu līdzdalību, ekonomisko sadarbību un atgriešanos, kultūru, sadarbību ar medijiem un komunikāciju.

Vēstnieks atzīmē, ka pēdējos gados Latvija sniedz būtisku atbalstu mūsu diasporas kopienām visos kontinentos, mudinot arī Krievijas latviešus izmantot šīs iespējas. Ārlietu ministrija šogad un pagājušogad atbalstījusi 14 latviešu organizāciju projektus Krievijā.

Diasporas organizāciju vadītāju tikšanās Sanktpēterburgā notiek uzreiz pēc konferences “Krievijā dzīvojošo latviešu ieguldījums Latvijas Republikas neatkarības pasludināšanā”, kas par godu Latvijas simtgadei norisinājās 17. maijā. Ar Ārlietu ministrijas atbalstu sanāksmē piedalās latviešu biedrību pārstāvji no Magadanas, Krasnojarskas, Omskas, Baškīrijas, Pleskavas, Smoļenskas, Augšbebriem, Ačinskas, Maskavas un Sanktpēterburgas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI