DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgā šodien norisinājās tiesībsargājošo iestāžu lāpu skrējiens Speciālās olimpiādes atbalstam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 17.maijā, Rīgas pašvaldības policija rīkoja tiesībsargājošo iestāžu lāpu skrējienu Speciālās olimpiādes atbalstam. Skrējienā piedalījās Speciālās olimpiādes atlēti (bērni un jaunieši ar intelektuālās attīstības traucējumiem) un pārstāvji no dažādām tiesībsargājošajām iestādēm – Rīgas pašvaldības policijas, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī policisti no Īrijas, Lietuvas un Igaunijas.

Skrējiena mērķis bija veicināt toleranci sabiedrībā pret jauniešiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem, kā arī speciālo atlētu integrācija sabiedrībā. Šāda veida tiesībsargājošo iestāžu skrējieni jau vairākus gadus norisinās visā pasaulē, bet Rīgā līdz šim šādu pasākumu nav bijis.

Speciālā olimpiāde ir starptautiska kustība, kas bērniem un jauniešiem ar intelektuālās jeb mentālās attīstības traucējumiem organizē sporta pasākumus gan vietējā, gan starptautiskā līmenī. Latvijas Speciālā Olimpiāde kā sabiedriska sporta organizācija reģistrēta 1998.gada 14.janvārī, bet vēsturiski Speciālās olimpiādes dzimtene ir ASV, kur 1968.gadā bērniem un jauniešiem tika rīkota vasaras nometne, kas tagad ir pāraugusi starptautiskā organizācijā ar 164 dalībvalstīm. Savukārt 45 no šīm valstīm rūpi par kustību ir uzņēmušās tiesībsargājošās iestādes, kuras palīdz organizēt sporta pasākumus, rīko lāpu skrējienus un sporto kopā ar speciālajiem atlētiem.

Tiesībsargājošo iestāžu skrējienā lāpa simbolizē cerības uguni bērniem, kuru kopā ar viņiem nes policijas darbinieki, veidojot vienlīdzīgu sabiedrību, kurā tiek pieņemts ikviens. Speciālās olimpiādes devīze ir: „Ļaujiet man uzvarēt, bet ja es nevaru uzvarēt, tad ļaujiet man būt drosmīgam šajā mēģinājumā”

Fotoattēli pieejami te: https://www.flickr.com/photos/rigaspp/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI