DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
17. maijā, 2018
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīga aicina uz Latvijā lielāko nekomerciālo velofestivālu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

26. maijā Kuldīgas apkārtnē norisināsies Latvijā lielākais nekomerciālais velofestivāls. Ikvienu sagaida pozitīvu emociju piepildīts dienas brauciens un īpaši izgaismots nakts brauciens, kā arī koncerti, konkursi, atrakcijas un citi lieliski pasākumi.

Pasākuma laikā norisināsies konkursi, īpašas izklaides bērniem, velo jaunumi un citas velo tēmas padarīšanas. Velofestivāla programmu ar dažādām aktivitātēm papildinās Dānijas vēstniecība Latvijā. Par atraktivitāti un viesmīlību gādās lieliskais pasākuma vadītājs Māris Grigalis.

Pasākuma galvenais atbalstītājs ir veloatlaides.lv, kas dienas brauciena dalībniekam izlozes kārtībā un žūrijas izvēlētajam spožākajam nakts brauciena dalībniekam dāvās velosipēdu.

Dienas brauciens

Dienas brauciena “epicentrs” būs Kuldīgas pilsētas estrādē. Pasākuma dienā reģistrēšanās sāksies 10.00. Ikviens varēs izvēlēties kādu no trīs maršrutiem: 15, 30 un 45 kilometri. Tie vedīs pa Kuldīgas novada Kurmāles, Pelču un Snēpeles pagastu. Dalībniekiem būs iespēja apstāties speciāli veidotās pieturās, lai izpildītu dažādus uzdevumus, veldzētu slāpes, baudītu dabu un labu kompāniju.

Atšķirībā no citiem gadiem, katram maršrutam būs atsevišķs starta laiks. Plkst. 10.30 trasē dosies dalībnieki, kuri mēros 45 km, plkst. 11.30 – tie, kuri brauks 30 km, bet plkst. 12.00 starts tiks dots īsākās distances dalībniekiem. Finišā braucējus sagaidīs spēka putra.

Dienas brauciena kulminācija notiks ap 15.30 ar dalībnieku apbalvošanu un grupas “Transleiteris” koncertu. Ar veselīga humora un ironijas devu apveltītais duets “Transleiteris” vienmēr gatavs atļauties vairāk. Būs līdzi dziedamas dziesmas labam noskaņojumam, kā arī gaidāms īpašs pārsteigums!

“DIP DAP” skrejriteņu čempionāts

Mazajiem velobraucējiem “DIP DAP” Pilsētas estrādes parkā plkst. 14.30 piedāvās piedalīties sestajā “DIP DAP” skrejriteņu čempionātā. Uzvarētāji balvās saņems “DIP DAP” sarūpētās balvas.

Bērnu vecumā no diviem līdz pieciem gadiem čempionātam var pieteikt www.velokuldiga.lv/registracija, atzīmējot – “Piedalīšos DIP DAP skrejriteņu čempionātā”.

Čempionātā varēs piedalīties ar skrejriteņiem, kur braucējs sēž uz sēdeklīša un atsperas ar abām kājām, taču nedrīkstēs piedalīties ar skrejriteņiem, kur braucējs stāv ar vienu kāju uz riteņa kāpšļa un ar otru kāju atsperas.

Nakts brauciens – gaismas spēles un skaņu efekti

Visas nakts brauciena aktivitātes norisināsies Kuldīgas Pilsētas dārzā. Reģistrēšanās nakts braucienam notiks no 22.00, bet starts tiks dots – 23.00. Nakts brauciena maršruts būs 15 kilometrus garš un vedīs cauri pilsētai uz Pelču pagasta pusi.

Gan Pilsētas dārzā, gan trasē gaidāmi organizatoru sarūpēti pārsteigumi – burvīgas gaismas spēles un efektīvi skaņu efekti. Pārsteigumus sarūpēt palīdzēs scenogrāfs un mākslinieks Mārcis Ziemiņš, apvienība “PXB” ar Pēteri Brīniņu un viņa komandu. Scenogrāfiju izstrādājuši Inese Krone un Mārcis Ziemiņš.

Pasākuma vadītājs, atraktīvais Māris Grigalis Pilsētas dārzā sagaidīs atgriežamies visus nakts brauciena dalībniekus. Visi reģistrējušies brauciena dalībnieki, uzrādot kuponu, varēs baudīt spēcinošo nakts zupu. Skrundas televīzija nodrošinās tiešraidi uz lielā brīvdabas kino ekrāna. Par apskaņošanu gādās uzņēmums “DTT Solutions”. Savukārt ap 00.30 varēs ļauties atpūtai grupas “Riga Reggae” ritmos. Mūziķi nesīs vēstījumu par mieru un draudzību, kas lieliski raksturo velofestivāla pozitīvo gaisotni.

Nakts brauciena dalībnieki aicināti padomāt gan par sevis, gan par savu spēkratu izgaismošanu, jo gaišākie, mirdzošākie un žilbinošākie dalībnieki tiks aicināti piedalīties konkursā par izgaismotāko velobraucēju un velosipēdu, kuru noteiks žūrija. Spožākajam nakts brauciena dalībniekam tiks galvenā balva – “Kenzel Boulevard” velosipēds no veloatlaides.lv.

No 21.00 darbosies Gaismas darbnīca, kuru nodrošinās organizācija “Zero Waste Brothers”. Gaismas darbnīcā varēs pagūt apdarināt velosipēdus un savu tērpu ar gaismu atstarojošiem elementiem.

Reģistrējies iepriekš un iegūsti vairāk!

Reģistrēšanās gan dienas, gan nakts braucienam notiek interneta vietnē www.velokuldiga.lv, un būs iespējama līdz 24. maija 24.00. Reģistrējies jau tagad, lai organizatori var rūpīgi sagatavoties un pasākuma dienā parūpēties par Tavu labsajūtu!

Tiem, kuri festivālam būs reģistrējušies iepriekš, varēs baudīt organizatoru sarūpētos labumus – spēka putru dienas braucējiem, spēcinošo zupu nakts braucējiem, veldzējošo ūdeni velomaršrutu pieturās, piedalīties izlozē par galveno balvu – velosipēdu, kā arī saņemt un izbaudīt dažādus pārsteigumus.

Kuldīgas velofestivāla radio – “Kurzemes Radio”

Jau otro gadu “Kurzemes Radio” kļūs par Kuldīgas velofestivāla radio, 26. maijā translējot intervijas un galveno notikumu spilgtākos mirkļus no Kuldīgas pilsētas estrādes un velomaršrutu pieturām. Radio skanēs arī maršrutu pieturās.

Dienas braucienā viena no velomaršrutu pieturām būs īpašā “Kurzemes Radio” pietura, kur varēs ne tikai veldzēt slāpes un atpūsties, bet arī interesanti pavadīt laiku ilggadējā radio cilvēka – Andra Grīnvalda – sabiedrībā. Viens laimīgais velodienas dalībnieks saņems arī “Kurzemes Radio” pārsteiguma balvu!

Velofestivālu organizē Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs sadarbībā ar Kuldīgas novada Domi un Kuldīgas novada sporta skolu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI