DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Sākas seguma atjaunošanas darbi vairākās Rīgas maģistrālajās ielās

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sākot ar ceturtdienu, 17. maiju, pilsētas maģistrālajās ielās tiek uzsākti apjomīgi seguma atjaunošanas darbi. Autovadītājiem būvdarbu laikā jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, kā arī slēgtiem atsevišķiem ielu posmiem nakts stundās un brīvdienās.

Šodien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Satiksmes departamenta direktora p.i. Emīls Jakrins apmeklēja būvdarbu vietu Brīvības ielā. Apmeklējuma laikā par Brīvības ielu atbildīgie darbu veicēji iepazīstināja ar plānoto darbu satiksmes organizāciju, būvdarbu gaitu, prezentēja satiksmes organizācijas tehniskos līdzekļus, lai būvdarbu zonā nodrošinātu pēc iespējas labvēlīgākus pārvietošanās apstākļus kājāmgājējiem.

Arī N.Ušakovs akcentēja, ka Rīgas dome šogad ļoti rūpīgi sekos darbu kvalitātei un satiksmes organizācijai būvdarbu vietās. Tādēļ pilsētas mērs aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem: “Ja jūs redzat brāķi vai haltūru no būvnieku puses – uzreiz ziņojiet! Uz sūdzībām reaģēsim uzreiz.”

Būvdarbi notiks Brīvības ielā posmā no Bruņinieku ielas līdz Gaisa tiltam, seguma atjaunošana notiks vienlaicīgi visa objekta garumā. Autovadītājiem un velobraucējiem jārēķinās, ka brauktuve būvdarbu laikā tiks sašaurināta un ierobežots maksimālais braukšanas ātrums. Arī gājējiem pārvietošanās iespējas būvdarbu laikā būs ierobežotas posmos, kuros tiek veikti ietvju demontāžas darbi.

Tāpat seguma atjaunošana tiks uzsākta Merķeļa ielā un Oskara Kalpaka bulvārī no Brīvības bulvāra līdz Krišjāņa Valdemāra ielai.

Ielu seguma atjaunošanas laikā brauktuvei un ietvēm tiek ieklāts jauns segums, atjaunotas brauktuves apmales, regulētas komunikāciju aku lūkas un uzklāts jauns ceļa horizontālais apzīmējums, saglabājot līdzšinējo ielas ģeometriju un nemainot inženierkomunikāciju novietojumu - luksofori, elektrības sadales kastes, apgaismes balsti u.c..

Plānots, ka seguma atjaunošanas darbi uz brauktuves ilgs līdz jaunajam mācību gada sākumam, un darbi tiks organizēti nepārtraukti, arī nakts stundās, kad tiks veikta asfalta ieklāšana. Atsevišķi ielu posmi brīvdienās un nakts stundās satiksmei var tikt slēgti.

Autovadītājiem būvdarbu laikā jārēķinās ar nopietniem satiksmes sablīvējumiem un papildus ceļā pavadīto laiku. Aicinām ar izpratni izturēties pret ieviestajiem ierobežojumiem, ievērot satiksmes organizācijas kārtību.

Plašāku informāciju par satiksmes ierobežojumiem Jūs varat atrast riga.lv; rdsd.lv, kā arī Rīgas domes sociālo tīklu kontos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI