DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Zanda Kalniņa-Lukaševica pārstāvēs Latviju Eiropas Padomes Ministru komitejas sesijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 17. un 18. maijā Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalīsies Eiropas Padomes (EP) Ministru komitejas 128. sesijā, kas norisināsies Elsinorā, Dānijā, – EP prezidējošā valstī.

Šī gada Komitejas sesijas uzmanības centrā būs konflikti un krīzes Eiropā, kā arī izaicinājumi cilvēktiesību, likuma varas un demokrātijas jomās, kam veltīts EP ģenerālsekretāra Turbjērna Jaglanna (Thorbjørn Jagland) sagatavotais ziņojums.

Sanāksmē piedalīsies ārlietu ministri un pārstāvji no 47 Eiropas Padomes dalībvalstīm, piecām novērotājām – Japānas, ASV, Kanādas, Meksikas un Svētā Krēsla –, kā arī Eiropas Savienības un EDSO.

Uzziņai

Strasbūrā bāzētā Eiropas Padome ir dibināta 1949. gadā, un tā ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, apvienojot 47 Eiropas valstis. Eiropas Padomes mērķis ir veidot kopēju demokrātisku un tiesisku telpu Eiropā, nodrošinot tās pamatvērtību –cilvēktiesību, demokrātijas un tiesiskuma – ievērošanu un aizsardzību. Latvija par Eiropas Padomes dalībvalsti kļuva 1995. gadā.

Ministru komitejas sesija notiek reizi gadā tobrīd prezidējošā EP valstī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI