DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs ar ASV valsts sekretāru pārrunā aktuālos divpusējos un drošības politikas jautājumus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 16. maijā ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam notika telefonsaruna ar ASV valsts sekretāru Maiku Pompeo, kuras laikā puses pārrunāja notikušo ASV un Baltijas valstu samitu, gaidāmo NATO samitu Briselē un Nord Stream 2 projektu.

E. Rinkēvičs pateicās par ASV atbalstu Baltijas valstu drošības stiprināšanā un uzsvēra nepieciešamību strādāt, lai praktiski īstenotu ASV un Baltijas valstu samita deklarāciju, ko pieņēma visu četru valstu līderi šī gada 3. aprīlī Vašingtonā.

Ārlietu ministrs pauda nostāju, ka jūlijā gaidāmajā NATO samitā Briselē Latvija vēlas redzēt lēmumus par jūras un gaisa atbalsta elementu iekļaušanu pašreizējos NATO aizsardzības mehānismos Baltijas valstu reģionā.

Puses apmainījās viedokļiem un bija vienisprātis par Nord Stream 2 gāzesvada projekta negatīvo ģeopolitisko efektu Baltijas jūras valstu reģionā.

E. Rinkēvičs apsveica M. Pompeo ar neseno apstiprināšanu un stāšanos amatā. Ārlietu ministrs atgādināja M. Pompeo vizīti Latvijā 2016. gada septembrī, kad viņš bija ASV kongresmenis, un ielūdza M. Pompeo ASV valsts sekretāra kapacitātē apmeklēt Latviju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI