DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

R.Kozlovskis: dienestos strādājošām amatpersonām izdienas pensiju sistēma netiks mainīta

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 16.maijā Iekšlietu ministrijā notika Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes Sabiedriskās drošības trīspusējās sadarbības apakšpadomes (SDA) sēde, kurā iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis informēja sociālos partnerus un padomes locekļus par iekšlietu nozares dienestu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu izdienas pensiju sistēmas nepasliktināšanu dienestos strādājošām amatpersonām. 

R. Kozlovskis: “Dienestos strādājošās amatpersonas var būt drošas par savu nākotni, jo viņu izdienas pensiju sistēma netiks mainīta. Kā ministrs varu apliecināt, ka Iekšlietu ministrijā netiek plānotas nekādas izmaiņas spēkā esošajā tiesiskajā regulējumā par izdienas pensijām attiecībā uz Valsts policiju, Valsts robežsardzi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Iekšējās drošības biroju un Ieslodzījumu vietu pārvaldi. Vienošanās par izdienas pensiju nosacījumu nepasliktināšanu iekšlietu nozares un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ir panākta gan partijas “Vienotība” valdes sēdē, gan valdību veidojošo partiju koalīcijas sadarbības padomē.”

R. Kozlovskis norādīja, ka jebkādas spekulācijas par šo jautājumu nav pamatotas un rada draudus valsts iekšējai drošībai.

Pēc SDA darba ņēmēju puses vadītāja un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja Egila Baldzēna ierosinājuma, sabiedriskās drošības apakšpadome pauda oficiālu atbalstu ministra pozīcijai par dienestos strādājošo amatpersonu izdienas pensiju sistēmas nepasliktināšanu.

Sēdi rotācijas kārtībā vadīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs. Sēdes dalībnieki tika iepazīstināti ar Valsts pārvaldes reformu plāna ietvaros veicamo Valsts policijas izvērtēšanu, kā arī ar apsardzes nozares aktuālajiem jautājumiem.

SDA ir Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes institucionālās sistēmas sastāvdaļa, kuru uz paritātes pamatiem veido valdības (Iekšlietu ministrija), Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības izvirzītie pārstāvji. SDA nodrošina un veicina sadarbību un līdzdalību sabiedriskās drošības un kārtības nodrošināšanā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI