DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Satversmes tiesas tiesnesis Aldis Laviņš piedalās Baltijas valstu un Melnās jūras reģiona valstu konstitucionālo tiesu asociācijas kongresā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 16. līdz 17. maijam Satversmes tiesas tiesnesis Aldis Laviņš piedalīsies trešajā Baltijas valstu un Melnās jūras reģiona valstu konstitucionālo tiesu asociācijas kongresā, kas norisināsies Tbilisi, Gruzijā. Kongresā šogad tiks apspriesti jautājumi par konstitucionālo tiesu lomu Eiropas integrācijas procesā.

Kongresa ietvaros notiks trīs darba sesijas, kurās dalībnieki uzklausīs priekšlasījumus un diskutēs par vairākām saistītām tēmām, tostarp par nacionālo un Eiropas Savienības tiesību harmonizāciju, kā arī par konstitucionālo tiesu nozīmību un konstitucionālās identitātes aspektiem Eiropas integrācijas procesā.

Kongresu ar Eiropas Savienības fondu atbalstu organizē Gruzijas Konstitucionālā tiesa sadarbībā ar Eiropas Padomes komisiju “Demokrātija caur tiesībām” (Venēcijas komisija).

Par Baltijas un Melnās jūras valstu konstitucionālo tiesu asociāciju

2015. gadā asociāciju dibināja Lietuvas, Ukrainas, Gruzijas un Moldovas konstitucionālo tiesu priekšsēdētāji. Šīs asociācijas mērķis ir stiprināt konstitucionālo tiesu lomu tiesiskā demokrātiskā sabiedrībā, aizsargāt cilvēka pamattiesības un veicināt konstitucionālo tiesu reģionālo sadarbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI