DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Pavasaris – labākais putnošanas laiks

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šajā pavasarī novērota liela putnu vērotāju aktivitāte – vairāk nekā 50 Putnu dienu pasākumos aprīlī ir piedalījušies vairāk nekā 1700 dalībnieku, kuri novērojuši vairāk nekā 220 putnu sugu. Pasākumus tradicionāli rīkoja Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) un Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) sadarbībā ar citiem partneriem, pievērošot uzmanību labākajām putnošanas vietām Latvijas simtgades ietvaros. Putnu vērošana turpinās ar izaicinājumu “Novēro 100 putnu sugas Latvijas simtgadei” līdz 15. maijam un Gada notikumu putnu vērošanā – sacensībām “Torņu cīņas 2018” 19. un 20. maijā.

VAIRĀK NEKĀ 50 DAŽĀDI PASĀKUMI VISĀ LATVIJĀ, NOVĒROTAS VAIRĀK NEKĀ 220 PUTNU SUGAS

Pirmie pasākumi notika jau 1. aprīlī un turpinājās visu aprīli. Lielākā daļa no daudzveidīgajiem pasākumiem – gan putnu vērošanas ekskursijas, būrīšu veidošanas darbnīcas un citas aktivitātes – notika 7. un 8. aprīlī. Varam lepoties – šajā pavasarī visā Latvijā notikuši vairāk kā 50 dažādi putnu vērošanas pasākumi, kopā novēroti vairāk nekā 250 000 putni no vairāk nekā 220 dažādām putnu sugas. Putnu vērotāju draugu skaits šogad sasniedzis vairāk nekā 1700 interesentu.

INTERESANTAS AKTIVITĀTES PROFESIONĀLU PUTNOTĀJU VADĪBĀ

Putnu dienu programma aizvien ir nemainīgi plaša – iespēja doties dabā un vērot putnu migrāciju, darboties populārajās būrīšu darbnīcās vai citās putnu aktivitātēs un spēlēs, kas paredzētas visai ģimenei.

Putnu vērošanas dienu pievienotā vērtība – iespēja satikt klātienē labākos putnu pazinējus Latvijā un praktiski līdzdarboties putnu vērošanas aktivitātēs – mēģināt noteikt novēroto putnu, izmēģināt ornitologa binokli vai teleskopu un iesniegt novērojumus portālā Dabasdati.lv.  

Arī šogad Putnu dienas’18 pierādīja, ka iedzīvotāju interese nav mazinājusies, daudzas no aktivitātēm izpelnās ļoti lielu interesentu skaitu un jāorganizē brīvprātīgie papildspēki, citkārt pieprasījums pārsniedz piedāvājuma iespējas, jo vietu skaists pasākumos ir ierobežots. Ieskatu fotogrāfijas var aplūkot Putnu dienu interneta vietnē: http://www.putnudienas.lv/lv/pavasaris-labakais-putnosanas-laiks/

TURPINĀJUMS SEKOS!

Aprīļa saulainās Putnu dienas’18 ir aizvadītas, taču vēl maijā ir iespējams piedalīties izaicinājumā “Novēro 100 putnu sugas Latvijas simtgadei” (līdz 15. maijam, informāciju meklē www.lob.lv un www.dabasdati.lv) un Gada notikumā putnu vērošanā – sacensībās “Torņu cīņas 2018” 19. un 20. maijā (informāciju meklē www.tornucinas.lv). Aiz kalniem nav arī rudens sezonas Eiropas putnu vērošanas dienas’18 (EuroBirdwatch 2018) 6. un 7. oktobrī, kas arī šogad taps ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu. Esiet modri un sekojiet līdzi informācijai LOB interneta vietnē www.lob.lv un Putnu dienu oficiālajā interneta vietnē www.putnudienas.lv

ATBALSTĪTĀJI

Paldies sakām visiem atbalstītājiem, bez kuriem Putnu dienas nebūtu notikušas!

Putnu dienas organizē: Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) un Dabas aizsardzības pārvalde, sadarbībā ar Rīgas Nacionālo Zooloģisko dārzu, Jelgavas reģionālo tūrisma centru, Kuldīgas Aktīvās atpūtas centru, Ventspils muzeju, Latvijas Sarkanā krusta Krāslavas, Dagdas un Aglonas novadu komiteju, Ziemeru pagasta pārvaldi, Alūksnes Tūrisma informācijas centru, Bērzaines tautas nams, LOB Rīgas vietējo grupu, LOB Jūrmalas vietējo grupu, LOB Cēsu vietējo grupu, LOB Litenes vietējo grupu un LOB Madonas vietējo grupu.

Pasākumus finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds Latvijas simtgades pasākumu ietvaros. Materiālus putnu būrīšu izgatavošanai nodrošina PATA kokmateriāli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI