DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ekonomikas ministrija pievienojas kustībai “Latvija strādā”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ekonomikas ministrija pievienojas mobilo sakaru operatora “Tele2” uzsāktajai kustībai “Latvija strādā”, kuras mērķis ir piesaistīt Latvijas tirgum ārzemēs dzīvojošos tautiešus.

Kustības "Latvija strādā" dibinātāji un katrs no tās biedriem, parakstot memorandu “Gatavība piesaistīt darbam Latvijā ārzemēs dzīvojošos tautiešus”, apņemas vismaz vienu no šiem aizbraukušajiem cilvēkiem atgriezt Latvijā, piedāvājot viņiem darba vietas, mērķtiecīgi uzrunājot šo auditoriju ar sociālo saziņas līdzekļu starpniecību. Parakstot memorandu, Ekonomikas ministrija no savas puses apņēmusies viena gada laikā piesaistīt darbam Latvijā vismaz 5 ārzemēs dzīvojošos Latvijas valstspiederīgos.

Ekonomikas ministrija jau šobrīd amatu konkursos aktīvi uzrunā tautiešus ārzemēs. Turklāt ministrijā strādā vairāki no ārzemēm atgriezušies speciālisti.

Pašlaik Latvijā arvien asāk ir jūtams darba spēka trūkums. Savukārt, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes dati liecina, ka starp aizbraukušajiem Latvijas iedzīvotājiem patlaban vairāk kā 170 000 cilvēku strādā un mācās ārzemēs. Tieši viņu pieredze un zināšanas ir nozīmīgas Latvijas uzņēmumiem un tautsaimniecības izaugsmei.

Tāpēc aicinām arī citus Latvijas uzņēmumus uzrunāt ārzemēs dzīvojošos Latvijas valstspiederīgos un piedāvāt tiem darba iespējas Latvijā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI