DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Bērniem ar neatgriezeniskiem funkcionēšanas ierobežojumiem noteiks invaliditāti bez atkārtotas ekspertīzes

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Visiem bērniem ar stabiliem un neatgriezeniskiem funkcionēšanas ierobežojumiem neatkarīgi no to pakāpes, bet kuru dēļ invaliditāte ir bijusi nepārtraukti noteikta vienu vai vairāk gadus, turpmāk veicot kārtējo invaliditātes ekspertīzi noteiks invaliditāti bez atkārtota ekspertīzes termiņa līdz pilngadības sasniegšanai.

To nosaka otrdien, 15. maijā, valdības sēdē pieņemtais "Grozījums Ministru kabineta 2014. gada 23. decembra noteikumos Nr.805 "Noteikumi par prognozējamas invaliditātes, invaliditātes un darbspēju zaudējuma noteikšanas kritērijiem, termiņiem un kārtību"".

Tādējādi tiks dota iespēja saņemt sociālās garantijas par bērnu līdz bērna pilngadības sasniegšanai bez atkārtotas dokumentu kārtošanas un iesniegšanas komisijā. Vienlaikus labojums neizslēdz iespēju, lai arī bērnam būs noteikta invaliditāte uz periodu līdz 18 gadu vecumam, mainoties funkcionēšanas ierobežojumu smaguma pakāpei, iesniegt pieprasījumu veikt atkārtotu ekspertīzi.

Saskaņā ar Labklājības ministrijas datiem 2017. gada decembrī invaliditāte bija noteikta 8455 bērniem, no kuriem invaliditāte līdz 18 gadiem bez atkārtotas ekspertīzes termiņa bija noteikta apmēram 40 procentiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI