DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Edgars Rinkēvičs ASV tiksies ar Džonu Boltonu un piedalīsies ANO Drošības padomes debatēs

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2018. gada 16. līdz 18. maijam ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs apmeklēs ASV, lai tiktos ar ASV prezidenta Donalda Trampa (Donald J. Trump) padomnieku nacionālās drošības jautājumos Džonu Boltonu (John R. Bolton) un piedalītos ANO Drošības padomes sanāksmē.

E. Rinkēvičs kopā ar Igaunijas un Lietuvas ārlietu ministriem 16. maijā Vašingtonā tiksies ar padomnieku Džonu Boltonu (John R. Bolton), lai apspriestu gatavošanos gaidāmajam NATO samitam šī gada jūlijā Briselē, kā arī aktuālos reģionālos un drošības politikas jautājumus.

17. maijā Ņujorkā ārlietu ministrs piedalīsies ANO Drošības padomes debatēs. Plānots, ka E. Rinkēvičs vērsīs debašu dalībnieku uzmanību uz starptautisko tiesību ievērošanas īpašo nozīmi, Drošības padomes atbildību par miera un drošības uzturēšanu pasaulē, kā arī nepieciešamību saukt pie atbildības starptautisko tiesību pārkāpējus.

ANO Drošības padomes debatēs par starptautisko tiesību stiprināšanas nozīmi miera un drošības uzturēšanā pasaulē, ko organizē Polija kā Drošības padomes nepastāvīgā dalībvalsts, var piedalīties arī ANO dalībvalstis, kas šobrīd nav Drošības padomes dalībvalstis.

Informācijai

Polija ir ievēlēta par ANO Drošības padomes nepastāvīgo dalībvalsti uz diviem gadiem – no 2018. gada līdz 2019. gada nogalei. Maijā Polija pilda padomes prezidējošās valsts pienākumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI