DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Eksperti diskutēs par inovāciju nozīmi profesionālajā izglītībā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 15. maijā, UNESCO Izglītības pilsētā Valmierā notiks ekspertu diskusija “Inovācijas profesionālajā izglītībā – uzņēmējspēju stiprināšanai un ilgtspējīgai attīstībai”. Tas būs pirmais pasākums ciklā profesionālās izglītības attīstībai inovāciju, ilgtspējas un zaļās ekonomikas virzienos, ko rīko UNESCO Latvijas Nacionālā komisija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju. 

Diskusijā eksperti dalīties ar savu redzējumu, kā valstī veidot izglītības un uzņēmējdarbības vidi, kas stiprina starpinstitucionālo sadarbību ceļā uz ilgtspējīgu attīstību. 

Diskusijas rezultātā gūtās atziņas tiks ņemtas vērā, veidojot nākotnes redzējumu par inovācijas un ilgtspējas jautājumiem profesionālās izglītības attīstībā Latvijā.

Diskusija norisināsies otrdien, 15. maijā, no plkst. 13.00 līdz plkst. 15.00 Valmieras biznesa inkubatorā, Valmierā, Purva ielā 12a.

Par UNESCO Izglītības pilsētu tīklu 

UNESCO Izglītības pilsētu tīklu (UNESCO Global Network of Learning Cities) radīts, lai kopīgi meklētu risinājumus globalizācijas, urbanizācijas, demogrāfijas un citiem 21. gadsimta pilsētu attīstības izaicinājumiem. Sadarbības tīklu starptautiski koordinē UNESCO Mūžizglītības institūts, savukārt Latvijā – UNESCO Latvijas Nacionālā komisija. Sadarbības tīklā aicinātas pievienoties tās pilsētas, kuras kā vienu no nākotnes attīstības stratēģijas pamatiem izvirzījušas izglītību un mūžmācīšanās iespēju paplašināšanu ikvienam tās iedzīvotājam neatkarīgi no to sociāldemogrāfiskajiem rādītājiem. Pašlaik UNESCO Izglītības pilsētu tīklā ietilpst ap 200 pilsētu no vairāk nekā 40 pasaules valstīm: tās visas vieno centieni veicināt mūžmācīšanos kā veidu, kas palīdz sasniegt ilgtspējīgu attīstību vietējā līmenī. Latviju starptautiskājā tīklā pašreiz pārstāv Valmieras pilsēta, kuras ilgtspējas attīstības stratēģijā 2015.-2030. gadam kā stratēģiska prioritāte izvirzīta katra valmierieša personības izaugsme, nodrošinot konkurētspējīgu visu līmeņu izglītības, kultūras pakalpojumu un aktivitāšu piedāvājumu. Līdz šim Valmieras pilsēta sadarbojusies ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju, atbalstot UNESCO Asociēto skolu projektu un UNESCO IITE pilotprojektu “Mācīšanās nākotnei”, kur iesaistījās Valmieras Valsts ģimnāzija un Valmieras sākumskola, kā arī sniedzot atbalstu UNESCO Baltijas jūras projekta konferences “Vietējie resursi ilgtspējīgai attīstībai”, starptautiskā jauniešu foruma “Stipri jaunieši – mierpilnai pasaulei” organizēšanai un izglītības foruma “Inovatīvās kompetences un uzņēmējdarbības prasmju stiprināšana izglītībā” norisei.

Par UNESCO 

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) ir specializēta Apvienoto Nāciju Organizācijas aģentūra, kas apvieno 195 valstis visā pasaulē savstarpējai sadarbībai izglītības, zinātnes, kultūras, komunikācijas un informācijas jomā, lai sekmētu mieru, sabiedrības labklājību un ilgtspējīgu attīstību. Latvija pievienojās UNESCO 1991. gadā, bet kopš 1994. gada izveidotā UNESCO Latvijas Nacionālā komisija nodrošina UNESCO programmu īstenošanu Latvijā un rūpējas par Latvijas interešu un pieredzes pārstāvniecību UNESCO darbības jomās starptautiski. Plašāk: www.unesco.lv un Facebook.com/UNESCOLNK.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI