DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Latvijai 100

Forumā vienkopus pulcēsies jaunieši, kas valsts simtgadē īsteno pilsoniskās iniciatīvas

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas valsts simtgades Jauniešu rīcības komiteja jeb “Svētku Rota” kopā ar  lielāko sabiedrisko bērnu un jauniešu organizāciju Latvijā “Latvijas Mazpulki” šī gada 12. maijā Rīgas Motormuzejā organizē jauniešu forumu “JAUNĀS SIMTGADES PAVASARIS”. Foruma mērķis ir vienkopus pulcēt jauniešus, kuri Latvijas simtgadē īstenojuši, īsteno vai plāno īstenot iniciatīvas un aktivitātes, ar savu uzņēmību apliecinot Latvijas valsts simtgades programmas galveno vēstījumu: Es radu Latviju! Es daru Latviju! ES ESMU LATVIJA!

“Nosaucām to par jaunās simtgades pavasari, tāpēc, ka jaunieši ir tie, kuri veido pilsoniskās līdzdalības norises ne tikai šajā gadā, bet arī nākamajā Latvijas simtgadē. Tie ir līderi, darītāji, kuriem Latvija ir vērtība,” skaidro foruma organizatore Randa Ķeņģe.

Forumā būs iespēja iepazīties ar dažāda vecuma jauniešu pieredzes stāstiem valsts svētku satura veidošanā ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstī – Somijā un Igaunijā -, kas arī atzīmē simtgades. Forumā plānots runāt par esošo pieredzi un nākotnes plāniem, kā arī gūt atbildi uz tik svarīgo jautājumu, kā simtgades svinībās veicināt jauniešu pilsonisko līdzdalību.

“Lepojamies, ka mūsu valstī ir daudz iniciatīvas bagātu jauniešu, kuri grib Latvijā dzīvot un radīt pozitīvu vidi, kurā jūtas labi gan paši, gan viņu draugi un domubiedri. Latvijas valsts simtgades gadā vēlamies sapulcināt kopā jauniešus, dot iespēju pastāstīt par savām iniciatīvām un veidot jaunas sadarbības. Lai foruma dalībnieki katrs savā vietā, draugu lokā, organizācijā rastu iedvesmu jauniem notikumiem nākotnē, kas vērstas uz pašu jauniešu un apkārtējo cilvēku vajadzībām un interesēm, liekot lietā savas zināšanas, prasmes un entuziasmu”, uzsver Randa Ķeņģe.

Iniciatīvu īsteno Latvijas valsts simtgades jauniešu rīcības komiteja sadarbībā ar Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju un biedrību “Latvijas Mazpulki”. Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas valsts budžeta finansējuma, forums ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums.

Papildu informāciju par “JAUNO SIMTGADES PAVASARI” meklē “Svētku rotas” Facebook lapā https://www.facebook.com/SvetkuRota/  un Latvijas valsts simtgades digitālajā platformā www.lv100.lv .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI