DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ināra Mūrniece Latvijas olimpiešiem un paralimpiešiem: sports spēj mūs nostādīt uz viena viļņa

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Sports spēj mūs visus vienot un nostādīt uz viena viļņa - mūs saliedē tas, ka mēs “turam īkšķus”, un apziņa, ka latvieši ir visur, būs visur un tiks virsotnēs. Mēs esam sporta lielvalsts.” To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra pirmdien, 7.maijā, Saeimas namā sveicot Latvijas olimpisko komandu “Phjončhana 2018” un Latvijas paralimpiešus ar augstajiem sasniegumiem.

Pateicībā par sasniegumiem XXIII Ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā Saeimas priekšsēdētāja bobslejistiem Oskaram Melbārdim un Jānim Strengam pasniedza Saeimas Prezidija atzinības rakstus. O.Melbārdis un J.Strenga ieguva bronzas medaļu bobsleja sacensībās divnieku ekipāžām.

Pārējiem Latvijas olimpiešiem un paralimpiešiem, kā arī viņu treneriem un ārstiem I.Mūrniece pasniedza Saeimas priekšsēdētājas atzinības rakstus. Tāpat ar Saeimas priekšsēdētājas atzinības rakstu godināja arī Latvijas Olimpisko komiteju un Latvijas Paralimpisko komiteju.

I.Mūrniece īpašu pateicību izteica sportistu ģimenēm, atzīmējot, ka sporta spēļu laikā mēs visi kopā esam liela ģimene, bet paši tuvākie ir blakus vienmēr.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sekretāre Silvija Šimfa komisijas vārdā sportistiem, treneriem, ārstiem un citiem sporta darba organizētājiem pateicās par to, ka viņi ir patiesi cīnītāji un uzvarētāji. S.Šimfa atzīmēja, ka cīņa ir ne tikai ar centimetriem, milimetriem, sekundēm, bet arī ar kaut ko daudz lielāku un katram cilvēkam pazīstamu, jo cilvēka dzīve kopumā ir uzvaras un zaudējumi.

Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks, uzrunājot sportistus, pateicās par augstajiem sasniegumiem, veselīga dzīvesveida popularizēšanu un sabiedrības saliedēšanu. 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157666660529837  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI