DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Latvijai 100

Latvijas simtgades ozoliem aprit gads - aicinām tos apceļot un stādīt ozolus arī pašiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšlietu ministrija Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinību mēnesī aicina iedzīvotājus apceļot pirms gada 4.maijā akcijas “Apskauj Latviju” laikā apkārt valsts robežai iestādītos 100 ozolus.

Akcijas “Apskauj Latviju” laikā iestādītos 100 ozolus var atpazīt pēc tiem pievienotajām informatīvajām plāksnēm un to atrašanās vietas var aplūkot interaktīvajā kartē: https://apskaujlatviju.lv100.lv/. Šajā kartē ikviens iedzīvotājs ir aicināts atzīmēt arī savu šogad individuāli iestādīto ozoliņu.  

Savukārt sociālo tīklu Twitter, Facebook un Instagram lietotāji ir aicināti no 4.maija līdz 31.maijam fotografēties pie Latvijas simtgades ozoliem un publicēt bildes kopā ar savu sveicienu vai novēlējumu simtgades ozola gada jubilejā. Pievienojot sveicienu, aicinām izmantot tēmturus #ApskaujLatviju, #LV100. Interesantāko sveicienu autori saņems suvenīrus no Latvijas valsts simtgades biroja un Iekšlietu ministrijas.

Jāatgādina, ka pērn 4.maijā Iekšlietu ministrija un Latvijas valsts simtgades birojs sadarbībā ar VAS „Latvijas valsts meži” īstenoja Latvijas simtgades svinības atklāšanas akciju “Apskauj Latviju”, kuras laikā visas dienas garumā gar Latvijas robežu tika izveidota simboliska garīguma sardze – iestādīti 100 Latvijas simtgadei veltīti ozoli. Šos pasākumus kuplināja pašvaldību īstenoti Baltā galdauta svētki, koncerti un citas Latvijas neatkarības atjaunošanas dienai veltītās aktivitātes. Savukārt rūpes par ozoliņiem tika uzticētas Latvijas Mazpulkiem un Jaunsargiem.

Valsts simtgadei veltītie ozoli tika stādīti īpašās pašvaldību izvēlētās vietās, kurām ir vai nu vēsturiska nozīmība, vai nākotnes attīstības perspektīva. Vairākas pašvaldības, plānojot konkrētas teritorijas attīstību, simtgades ozolu stādīja kā simbolisku zīmi aizsākumam. Piemēram, Limbažu novadā ozols iestādīts himnas autora Baumaņu Kārļa dzimtajā vietā, savukārt Engures novadā ozols iestādīts pie Krišjāņa Valdemāra dibinātās jūrskolas, bet Saldus novada Ezeres pagastā ozolu stādīja vēsturiskajā pirmajā  mazpulcēnu dārzā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI