DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes

VIENOTĪBA: Vietējo pašvaldību referendumu likumprojekts jāvirza apstiprināšanai Saeimā

VIENOTĪBA
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas deputāti vienbalsīgi uzskata, ka, neskatoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pēdējā brīdī paustajām pretenzijām, Vietējo pašvaldību referendumu likumprojektu nepieciešams virzīt uz trešo - galīgo lasījumu Saeimā. Likumprojekts izstrādāts pārdomāti, lai nodrošinātu iedzīvotāju līdzdalību, vienlaikus izslēdzot destruktīvu politisku manipulāciju riskus.

“Šodien pēc Saeimas sēdes notiks Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas sēde, kurā tiks lemts par pašvaldību referendumu likuma tālāku virzību Saeimā pieņemšanai galīgajā lasījumā. Pašvaldību referendumi ir normāla demokrātijas izpausme un sabiedrības līdzdalības forma, likumprojekts nekādā veidā neapdraud pašvaldību darbību,” uzsver Juris Šulcs, VIENOTĪBAS Saeimas deputāts.

Viņš minēja, ka šis jautājums ir jo īpaši aktuāls šobrīd, kad starptautiski ir izskanējusi kritika par demokrātijas līmeņa samazināšanos Latvijā, par ko ir ziņojusi starptautiskā organizācija CIVICUS, samazinot Latvijas demokrātijas novērtējumu no atvērtas demokrātijas uz ierobežotu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI