DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Nacionālā apvienība: Steidzami jārīkojas, lai priekšvēlēšanu laikā Latvijā novērstu Krievijas propagandas ietekmi

Nacionālā apvienība
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (NA) aicina visas atbildīgās institūcijas nekavējoties rīkoties un īstenot nepieciešamos pasākumus, lai Saeimas priekšvēlēšanu laikā novērstu Krievijas propagandas ietekmi uz Latvijas sabiedrību.

NA uzskata, ka ir vismaz trīs rīcības virzieni, kas īstenojami nekavējoties:

  1. Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) jādara viss nepieciešamais, lai uz laiku slēgtu tos Krievijas propagandas televīzijas kanālus, kuros saskatāmi atkārtoti pārkāpumi. Pašlaik no uzrauga puses vērojama neizprotama pasivitāte.
  2. Valstij piederošajam kabeļtelevīzijas operatoram "Lattelecom" ir jāpārtrauc Krievijas propagandas televīzijas kanālu retranslācija,
  3. Saeimas deputātiem jāpieņem regulējums, kas nosaka, ka pārējo kabeļtelevīzijas operatoru piedāvātajās programmu pamatpakās vismaz 90% satura ir jānodrošina Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu valodās.

NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars uzsver: "Krievijas propagandas kanāli nav žurnālistika tradicionālā izpratnē, bet hibrīdkara ierocis. Nav iedomājams, ka, piemēram, Lielbritānija Otrā pasaules kara laikā būtu savā valstī izplatījusi nacistiskās Vācijas propagandu. NEPLP mazdūšība un politiķu neieinteresētība nostiprina naidīgi noskaņotas valsts arvien pieaugošu ietekmi pār Latvijas sabiedriskajiem procesiem."

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI