DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes

VIENOTĪBA iesniegs priekšlikumus Kremļa propagandas ierobežošanai

VIENOTĪBA
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VIENOTĪBAS Saeimas frakcija ceturtdien, 3.maijā, iesniegs izskatīšanai Saeimā priekšlikumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā Kremļa propagandas kanālu ierobežošanai Latvijas informatīvajā telpā.

“Pagājušā nedēļā Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvji VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas sēdē apliecināja gatavību līdz trešdienai, 2.maijam, sagatavot priekšlikumus, kā ierobežot Kremļa propagandu. Diemžēl šodien uzzinājām, ka šī apņemšanās ir palikusi vien solījumu līmenī,” pauda H.Abu Meri, VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs.

“Par nozari atbildīgās Kultūras ministrijas un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes nespēja ilgstoši piedāvāt izsvērtu risinājumu ir novedusi pie situācijas, ka šobrīd jau jādzēš ugunsgrēks un risinājumi cīņai ar arvien pieaugošo Kremļa propagandas mašinēriju steidzami ir jāizstrādā Saeimai,” pauda I.Lībiņa-Egnere, VIENOTĪBAS frakcijas priekšsēdētājas vietniece un Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja.

Viņa norādīja, ka viens no sākotnējiem priekšlikumiem būs noteikt, ka TV satura izplatītājiem pamatpakalpojumā (pamatpakā) ir jānodrošina vismaz 90% satura kādā no Eiropas Savienības dalībvalstu valodām. Tāpat tiks rosināts kanālu secības regulējums, paredzot, ka ne ES valodās raidošiem kanāliem ir jābūt sarindotiem kā pēdējiem.  I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka priekšlikumu izskatīšanas gaitā tiks sagatavoti vēl papildu priekšlikumi, kā stingrāk vērsties pret Latvijai naidīgas informācijas izplatīšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI