DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

“Publisko pakalpojumu gada balvu 2018” saņem Valmieras pilsēta, kā arī Siguldas un Raunas novadi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) pasniegusi “Publisko pakalpojumu gada balvas 2018”, ko šogad saņēmušas trīs pašvaldības – Valmieras pilsēta, Siguldas un Raunas novadi.

Pasākuma mērķis ir godināt uzņēmējiem draudzīgākās pašvaldības, izvērtējot vairākus aspektus, kā uzņēmēju viedokli par pašvaldības atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai savā pilsētā vai novadā, visu 119 pašvaldību pašvērtējumu par uzņēmējiem sniedzamajiem pakalpojumiem, reģistrēto uzņēmumu skaitu katrā pašvaldībā SIA “Lattelecom” E-indeksa pētījuma rezultātus un citus faktorus.

Par uzņēmējiem draudzīgāko lielo pilsētu tika atzīta Valmiera, bet par lielo novadu kategorijā balvu saņēma Sigulda. Jau trīs gadus pēc kārtas mazo novadu “Publisko pakalpojumu gada balvu 2018” saņēma Raunas novads.

“Pašvaldībām ir milzīga ietekme uz biznesu, tādēļ vēlamies īpaši sumināt tās vietvaldes, kuras uzņēmējiem ir draudzīgas,” saka LTRK prezidents Aigars Rostovksis, “ik mēnesi organizējam dažādus pasākumus mūsu biedriem reģionos, kur aicinām piedalīties arī novadu domes, lai tādējādi kopā risinātu dažādas problēmas un jautājumus, kas būtiski uzņēmējiem.”

“Publisko pakalpojumu gada balvas 2018” pasākumā piedalījās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis, LTRK prezidents Aigars Rostovskis, LTRK padomes loceklis Aldis Gulbis un citi.

““Publisko Pakalpojumu gada balva” tiek pasniegta jau trešo reizi, un tas pierāda, ka pašvaldību spēja sadarboties ar saviem uzņēmējiem ir novērtēta. Šobrīd pašvaldībām ir ierobežotas iespējas sniegt atbalstu uzņēmējdarbībai. Tomēr jau tagad pašvaldības īsteno dažādas iniciatīvas uzņēmējdarbības sekmēšanai, kur nozīmīgākos ieguldījumus ievieš ar ES fondu atbalstu, valsts kases īstermiņa vai ilgtermiņa aizdevumu palīdzību. Par uzņēmēju neizveidojas vienā gadā, tāpēc tieši pašvaldības sadarbībai ar uzņēmējiem ir liela loma. Tas ir būtiski arī no pašvaldību teritoriju attīstības aspekta,” uzskata LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI