DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Atsākas vakara ekskursiju sezona LU Botāniskajā dārzā – pirmā ekskursija jau pēc nedēļas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LU Botāniskais dārzs atsāk vakara ekskursiju sezonu. No maija līdz pat vasaras noslēgumam apmeklētājiem būs iespēja LU Botāniskā dārza dzīles iepazīt dažādās tematiskās ekskursijās. Pirmā ekskursija “Kas zied un dzīvo Botāniskajā dārzā?” notiks ceturtdien, 3.maijā, plkst. 18:30. Dalība ekskursijā tikai ar iepriekšēju pieteikšanos.

Sākot ar maiju, visas siltās sezonas garumā LU Botāniskais dārzs aicina pavadīt populārzinātniski izglītojošus vakarus dabā, gida pavadībā iepazīstot interesantākās dārza daļas. Vakara ekskursiju tēmas būs mainīgas – informācijai par ekskursiju tēmām, kā arī norises datumiem aicinām sekot līdzi LU Botāniskā dārza mājas lapā www.botanika.lu.lv vai sociālajos tīklos.

Pirmā vakara ekskursija “Kas zied un dzīvo Botāniskajā dārzā?” jau pēc nedēļas. Tajā gida pavadībā apmeklētājiem būs iespēja ielūkoties LU Botāniskā dārza dzīlēs – iepazīt neparastākos augus Palmu mājas siltumnīcā, apmeklēt eksotisko Tropu tauriņu māju un izzināt tās iemītnieku dzīvi, kā arī baudīt krāšņo dabas atmošanos – ziedošās magnoliju kupenas un visdažādākos pavasara ziedus, kas krāsām un smaržām jau piepildījuši visu dārzu.

Ekskursijā dalībnieki uzzinās to, kuri LU Botāniskajā dārza augi uz Zemes pastāvējuši vēl pirms dinozauriem, izbaudīs tveicīgo tropu gaisu, mācīsies atpazīt dažādus izplatītākus un retākus Latvijas un svešzemju augus, kā arī pavisam vienkārši izbaudīs darba nedēļas noslēgumu dabas tuvumā.

Ekskursijas garums – aptuveni 1,5 h. Dalības maksa ekskursijā 2 EUR + ieejas biļete. Bērniem līdz 7 gadu vecumam dalība ekskursijā ir bez maksas. Ar biļešu cenām iespējams iepazīties šeit: https://www.botanika.lu.lv/nacciemos/

Dalībnieku skaits ekskursijā ir ierobežots, tādēļ ekskursantiem jāpiesakās iepriekš, rakstot agnese.reke@lu.lv (vēstulē jānorāda dalībnieku skaits un kontakttālrunis) vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: goo.gl/SN3Scb

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Aprīlī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 19.00, bet vasaras sezonā – no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā aprīlī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.90, pieaugušajiem – EUR 3.90, bet vasaras sezonā – skolēniem ar klasēm EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI