DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Lucavsala kļūs daudz pieejamāka apmeklētājiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc infrastruktūras pārbūves nokļūšana Lucavsalas atpūtas zonā kļūs daudz vieglāka un patīkamāka, ceturtdien, 26. aprīlī, pēc iepazīšanās ar būvdarbu gaitu darba sanāksmē atzina Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

„Tagad grants ceļa vietā būs asfaltēts segums, tiek izveidots apgaismojums un celiņi gan gājējiem, gan velobraucējiem. Būvnieki sola, ka līdz brīvdabas koncertu sezonas atklāšanas sākumam maija beigās visi darbi būs pabeigti,” norādīja N.Ušakovs.

Lucavsalas ziemeļu gals ir pārveidots par atpūtas parku, kā arī veikti labiekārtošanas darbi salas dienvidu daļā. Atpūtas vieta kļūst aizvien populārāka, tajā notiek vērienīgi pasākumi. Pieaugošā apmeklētāju skaita dēļ esošie Lucavsalas ielas un Laivu ielas posmi vairs nespēja nodrošināt apmierinošu, arvien pieaugošo transporta piekļuvi. Arī daļējais grants segumu sausās dienās radīja putekļu mākoņus.

Jau ir uzsākta Lucavsalas ielas pārbūve, kā arī Satiksmes departaments ir sācis Laivu ielas pārbūves projektēšanu. Pārbūvējot ielas, tiek veikta salizturīga slāņa un minerālmateriāla slāņa izbūve un asfalta seguma ieklāšana. Arī ietvju segums būs no asfaltbetona.

Pārbūvējot Lucavsalas ielu, saglabāta esošā koku rinda. Lucavsalas ielas un Laivu ielas pārbūves posmos paredzēta slēgta tipa ūdens atvade. Paredzēts izbūvēt jaunas ūdens uztveršanas akas. Ielas un ietves tiks apgaismotas.

Kopējā līguma summa darbu veikšanai ir aptuveni viens miljons eiro. Būvuzņēmējs ir SIA „Rīgas tilti”. Kopējais pārbūves ielu garums ir 1052 metri.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI