DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Reirs: RSU jaunie zobārsti sekmīgi palīdzējuši audžuģimeņu bērniem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirms gada – 2017. gada 26. aprīlī - Labklājības ministrija (LM) un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Stomatoloģijas institūta Terapeitiskās stomatoloģijas klīnikas Bērnu nodaļas un RSU Zobārstniecības fakultātes Bērnu studentu klīnika parakstīja sadarbības memorandu, kura mērķis bija veicināt audžuģimenē esošu bērnu mutes dobuma veselības aizsardzību, sekmējot mutes dobuma kopšanas prasmju attīstīšanu un pareizas attieksmes veidošanu par mutes higiēnu un attieksmi pret veselību kopumā. Nolemts, ka šī sadarbība turpināsies.

Memoranda darbības laikā zobārstniecības pakalpojumu ārstu pakalpojumu izmantoja 60 bērni, 25 no tiem pie ārsta ieradās atkārtoti.

“Sadarbība ar jaunajiem zobārstiem bija sekmīga, un audžuģimenes ir gandarītas par atbalstu, tāpēc to turpināsim, jo mutes dobuma veselība ir ļoti svarīga kopējās veselības kontekstā.  Jo vairāk bērnu un ģimeņu par to sāks rūpēties kopš bērnības, jo veselāka un smaidošāka būs mūsu sabiedrība nākotnē,” uzsver labklājības ministrs Jānis Reirs.

Profesore Anda Brinkmane, RSU Zobu terapijas un mutes veselības katedras vadītāja: „Projekts, kas sākās pirms gada, ir veiksmīgs, jo mūsu universitātes jaunajiem zobārstiem ir bijusi iespēja sniegt praktisku palīdzību audžuģimeņu bērniem, gan labojot zobus, gan mācot viņus arī mājās rūpēties par mutes veselību. Esam gatavi šo sadarbību turpināt, jo redzam, ka šāds atbalsts daudzām audžuģimenēm ir nepieciešams.”

Gada laikā LM informēja audžuģimenes par iespēju viņu aprūpē esošajiem bērniem veikt mutes dobuma diagnostiku, individuāla plāna sastādīšanu un ārstniecību. Savukārt RSU Stomatoloģijas institūta Terapeitiskās stomatoloģijas klīnikas Bērnu nodaļas un RSU Zobārstniecības fakultātes Bērnu studentu klīnikas pārstāvji piedalījās izglītojošajos pasākumos audžuģimeņu un tajā ievietoto bērnu informēšanai jautājumos, kā rūpēties par savu mutes veselību, vienlaikus informēja par iespēju bērnam veikt mutes dobuma diagnostiku, individuāla plāna sastādīšanu un ārstniecību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI