DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Saeima otrreizējā caurlūkošanā pilnveido aizliegumu ārzonu uzņēmumiem piedalīties publiskajos iepirkumos

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 26.aprīlī, otrreizējā caurlūkošanā lemjot par grozījumiem Publisko iepirkumu likumā, aizliegumu piedalīties publiskajos iepirkumos noteica zemu nodokļu vai beznodokļu valstī reģistrētiem uzņēmumiem, vienlaikus papildinot likumu ar ārzonas definīciju. 

Likums noteic, ka ārzona ir zemu nodokļu vai beznodokļu valsts vai teritorija, izņemot Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalstis vai to teritorijas, Pasaules Tirdzniecības organizācijas Nolīguma par valsts līgumiem dalībvalstis vai teritorijas un tādas valstis vai teritorijas, ar kurām Eiropas Savienība vai Latvija noslēgusi starptautiskos līgumus par tirgus atvēršanu publisko iepirkumu jomā.

Saeimā šī gada 1.februārī pieņemtos likuma grozījumus otrreiz caurlūkot bija lūdzis Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Prezidents vēstulē parlamentam norādījis, ka iepriekš pieņemtās normas nav pienācīgi apspriestas, nav vērtēta to atbilstība Eiropas Savienības tiesību aktiem, kā arī nav vērtēta regulējuma pilnveidošana.

Otrreizējā caurlūkošanā Saeimā pieņemtie grozījumi novērš Valsts prezidenta vēstulē parlamentam minētos trūkumus un būtiski pilnveido regulējumu, kas liedz ārzonās reģistrētiem uzņēmumiem piedalīties publiskajos iepirkumos.

Saeimā iepriekš pieņemtie Publisko iepirkumu likuma grozījumi noteica, ka no publiska iepirkuma procedūras ir izslēdzami kandidāti vai pretendenti, kas ir zemu nodokļu vai beznodokļu valstī un teritorijās reģistrēts uzņēmums, Latvijas uzņēmums, kura kapitāldaļu turētājs ir ārzonā reģistrēts uzņēmums, vai arī ārzonā ir reģistrēts kāds no piedāvājumā norādītajiem apakšuzņēmējiem.

Saeima noteica, ka šodien pieņemtie Publisko iepirkumu likuma grozījumi stāsies spēkā šī gada 1.jūnijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI