DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Atbalstot ideju par zaļu pilsētu, VNĪ stāda ceriņus Akuratera muzejā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atbalstot Lielo talku un ideju par zaļu un sakoptu pilsētu, VAS ‘’Valsts nekustamie īpašumi’’ (VNĪ) darbinieki sadarbībā ar organizācijas ‘’Labais koks’’ pārstāvjiem jau piektdien, 27.aprīlī, talkos Jāņa Akuratera muzejā, lai iestādītu ceriņus un sakārtotu iebrauktuves ceļu muzejā.

Jāņa Akuratera muzejs par talkošanas vietu izvēlēts kā viens no pirmajiem VNĪ programmā ‘’100 adreses Latvijas valsts simtgadei’’ iekļautajiem, nu jau atjaunotajiem īpašumiem, kurā uzņēmums vēlas iedzīvināt vēsti par apkārtējās zaļās vides nozīmi harmoniskas dzīves telpas veidošanā.

“Šī ir VNĪ darbinieku ideja. Ikdienā būvējot un atjaunojot ēkas, jūtam īpašu atbildību un vēlamies pievienot savu paveikto, lai pilsētas modernā apbūve un daba būtu līdzsvarā. Muzeja teritorijā, cildinot rakstnieka Jāņa Akuratera personības un viņa daiļrades smalko saikni ar dabu, esam nolēmuši iestādīt ceriņus, kas ik pavasari priecēs ikvienu apmeklētāju,’’ pauž VNĪ valdes priekšsēdētājs Rolands Neimanis, vienlaikus atzīmējot, ka šai zaļajai iniciatīvai noteikti sekos vēl citas.

Savukārt muzeja direktore Ruta Cimdiņa atgādina, ka Jānim Akurateram daba bijusi īpaši tuva, īpaši viss ziedošais ir devis iedvesmu daudziem dzejoļiem. Savukārt ceriņi bijuši iemīļoti un ap dzejnieka māju auguši viņa dzīves laikā, tāpēc ir prieks par šādu kopdarbu.

‘’Man ir prieks, ka ‘’Valsts nekustamie īpašumi’’ pieder pie uzņēmumiem, kuri saprot, ka skaists un sakopts īpašums nebeidzas ar sakoptu ēku, bet ietver arī sakoptu, dzīvu, zaļu vidi, un tāds ir daudz vērtīgāks,’’ atzīst organizācijas ‘’Labie koki’’ vadītājs Edgars Neilands.

Kopumā VNĪ uzsāktās programmas ”100 adreses Latvijas valsts simtgadei” ietvaros uzņēmums šobrīd īsteno 32 nozīmīgus attīstības projektus 135 milj. eiro apmērā. Uzņēmuma pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumu 1,8 milj. m2 platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumu vairāk nekā 10 milj. m2 platībā. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija. VNĪ strādā 580 darbinieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI