DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK vadība dodas uz EUROCHAMBRES 60 gadu svinībām

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 26.aprīlī, Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis un valdes loceklis Andris Vanags dosies uz Beļģijas galvaspilsētu Briseli, lai godinātu EUROCHAMBERS jeb organizāciju, kas apvieno Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameras 60. gadadienā.

Apaļajai jubilejai par godu izveidota īpaša programma, kuras ietvaros tiks pulcēti uzņēmēji un asociāciju pārstāvji no dažādām valstīm. Tās ietvaros būs ne tikai organizācijas sumināšanas ceremonijas, bet arī dažādi noderīgi semināri un diskusijas. Būtiskākās tēmas, kas tiks akcentētas ir par vienoto tirgu un starptautisko tirdzniecību, izglītību un migrāciju, jaunuzņēmumiem jeb start-up, kā arī par sievietēm uzņēmējdarbībā.

EUROCHAMBERS bija pirmā uzņēmējdarbības organizācija, kas Eiropas līmenī izveidota pēc Romas Līguma parakstīšanas. Asociācija tika dibināta 1958. gadā ar mērķi veicināt tirdzniecības un rūpniecības kameru viedokļa paušanu Eiropas līmenī, vienojoties par iespēju rosināt grozījumus komerctiesību aktiem. Tā ir vienīgā Eiropas biznesa organizācija, kuras biedri kopīgiem spēkiem darbojas pie tā, lai attīstītu uzņēmējdarbību plašā mērogā.

Tīkls gadu gaitā ir pakāpeniski paplašinājies līdz 44 nacionālajām asociācijām un divām paplašināto Eiropas palātu starptautiskajām organizācijām. Pašreiz EUROCHAMBER apvienotas aptuveni 1700 reģionālās tirdzniecības un rūpniecības kameras, ko galvenokārt veido mazie un vidējie uzņēmumi (MVU). Šobrīd palātu biedru uzņēmumi nodarbina vairāk nekā 120 miljonus cilvēku visā Eiropā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI