DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija aicina stiprināt ANO preventīvo darbu valstu pārejas posmā no kara uz ilgstošu mieru

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 24. aprīlī Ņujorkā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs piedalījās Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas prezidenta Miroslava Lajčāka (Miroslav Lajčák) organizētā augsta līmeņa sanāksmē par miera veicināšanu un konfliktu novēršanu.

Uzrunā A. Pildegovičs vērsa uzmanību uz nepieciešamību stiprināt ANO ieguldījumu konfliktu novēršanā, investējot to cēloņu apkarošanā, jo ieilgušu konfliktu risināšana starptautiskajai sabiedrībai izmaksā daudz dārgāk politiski un ekonomiski, atstājot graujošu ietekmi tieši uz sociāli neaizsargātām kopienām.

Atzīmējot ekonomiskās attīstības, labas pārvaldības, izglītības un sieviešu līdzdalības nozīmi krīzes skarto reģionu stabilitātei un ilgtspējīgai izaugsmei, A. Pildegovičs uzsvēra, ka attīstības politikai ir jābūt preventīvo pasākumu pamatsastāvdaļai. Šajā kontekstā valsts sekretārs informēja par Latvijas sniegto atbalstu un pieredzes nodošanu Eiropas kaimiņvalstīm, Centrālāzijas un Rietumbalkānu valstīm.

A. Pildegovičs apliecināja Latvijas gatavību turpināt sniegt atbalstu Ukrainai un Gruzijai, nosūtot Latvijas ekspertus dalībai EDSO un Eiropas Savienības speciālajās novērošanas misijās. Kā Globālās koalīcijas cīņā pret ISIS dalībvalsts, Latvija turpinās ieguldīt starptautiskā terorisma apkarošanas centienos, nosūtot militāros instruktorus, kā arī atbalstot rekonstrukcijas projektus Irākā. Valsts sekretārs īpaši izcēla ANO miera uzturēšanas operāciju lomu un informēja par Latvijas ieguldījumu ANO operācijas Mali (MINUSMA) darbā.

Vizītes laikā A. Pildegovičs arī piedalījās Gruzijas ārlietu ministra Mihaila Džanelidzes (Mikheil Janelidze) rīkotajā diskusijā par ilgtspējīga miera un cilvēktiesību mijiedarbību, kuras laikā akcentēja Latvijas atbalstu ES Novērošanas misijai Gruzijā (EUMM Georgia).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI