DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU Fizikas un matemātikas fakultāte aicina uz absolventu salidojumu jau šo sestdien

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Fizmatdienu ietvaros šo sestdien, 28. aprīlī, no plkst. 13:00 visu paaudžu Latvijas Universitātes (LU) Fizikas un matemātikas fakultātes (FMF) absolventi aicināti satikties absolventu salidojumā. Aktivitātes plānotas visas dienas garumā, sākot ar svinīgām runām Raiņa bulvārī 19, beidzot ar dejām un neformālu atmosfēru tagadējās fakultātes telpās, Zeļļu ielā 25.

LU Fizikas un matemātikas fakultāte ir dibināta 1940. gadā, un ir viena no senākajām un tradīcijām bagātākajām LU fakultātēm. FMF studenti un absolventi tiek dēvēti par Fizmatiem jeb Latvijas oranžo zeltu. Ne velti šīs fakultātes pārstāvjus gada lielāko svētku laikā jeb Fizmatdienās var manīt oranžos krekliņos, ejot svētku gājienā, kā arī veicot dažādas aktivitātes.

Šogad Fizmatdienas ir īpašas ar to, ka to laikā norisināsies FMF absolventu salidojums. Tas būs īpašs salidojums ar to, ka pēdējoreiz viesi varēs pulcēties fakultātes telpās Zeļļu ielā pirms pārvākšanās uz LU kampusu Torņkalnā. Tur, kā zināms, tiek būvēta Zinātnes māja, kuras paspārnē starp daudziem institūtiem atradīsies jaunā Fizikas un matemātikas fakultāte.

LU Fizikas un matemātikas fakultātes dekāns, asoc. prof. Sandris Lācis aicina ikvienu LU FMF absolventu pievienoties salidojumam: "Es ļoti vēlētos teikt, ka esam vislabākā fakultāte un ar savām zināšanām spējam atrisināt jebkuru problēmu! Taču es to izvēlos nedarīt. Atbilstoši mūsu fakultātes tradīcijām, būšu  neapstrīdams, kritisks un izteikšos precīzi: noteikti esam vis-eksaktākā fakultāte, kurā kritisko domāšanu uzturam visaugstākajā vērtē! Un, kā parāda šī brīža notikumu medijos un publiskajā telpā, spēja kritiski izvērtēt faktus, lai nonāktu pie patiesības ir ārkārtīgi vērtīga. Pat ja ar to nav iespējams atrisināt visu, ar to var panākt ļoti daudz! Tieši tādēļ aicinu visus mūsu bijušos studentus un mācībspēkus apmeklēt mūsu salidojumu: pat ja neesam Fizmati ikdienā, esam Fizmati prātā un sirdī! Svinēsim šo harmoniju, mūsu izkopto domāšanas disciplīnu un kopā pavadīto laiku. Tiekamies mūsu salidojumā jau šo sestdien."

Pilna salidojuma programma ir pieejama mājaslapā www.fizmatdienas.lv, kur arī var reģistrēties. Jāpiebilst, ka reģistrēšanās vietnē var arī apskatīt sarakstu ar absolventiem, kuri arī plāno ierasties. Tā ir iespēja aicināt reģistrēties tos, kuri to vēl nav izdarījuši. Tāpat mājaslapā iespējams pasūtīt Fizmatu kreklu ("Esmu Fizmats Labākajos Gados") sev vajadzīgajā izmērā un saņemt to salidojuma dienā. Organizatori lūdz reģistrēties savlaicīgi, lai varētu precīzāk novērtēt dalībnieku skaitu. 

Latvijas Universitātes vairāk nekā 130 īstenotās studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs, 21 institūtā un astoņās filiālēs reģionos strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI