DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ikvienam iespēja apmeklēt interaktīvo Latvijas Universitātes autobusu Cēsīs, Madonā un citviet

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 23. aprīlī, Latvijas Universitātes (LU) vēstneši uzsāk trešo, noslēdzošo nedēļu, lai īpaši aprīkotajā un interaktīvajā autobusā dotos uz Latvijas skolām un jauniešiem sniegtu informāciju par daudzveidīgo LU studiju programmu klāstu. 24. aprīlī autobuss piestās Madonā, bet 26. aprīlī – pie Vidzemes koncertzāles Cēsīs, un šajās pilsētās LU busiņā iespēja paviesoties ir ikvienam interesentam.

"Mūsu sastaptos vidusskolēnus dažādos Latvijas reģionos interesē ne tikai, kāda ir studenta dzīve, cik liela nozīme ir centralizēto eksāmenu rezultātiem un kas būs jāapgūst izvēlētajā studiju programmā, bet arī, piemēram, vai Latvijas Universitātē var vairāk uzzināt par mākslīgo intelektu. Ir patiess prieks satikt mērķtiecīgus un radošus jauniešus, kuri seko līdzi pasaules aktualitātēm un vēlas, lai tās vairāk varētu pētīt arī studijās," stāsta LU Komunikācijas un inovāciju departamenta direktora pienākumu izpildītājs Guntis Rozenbergs.

Interaktīvajā LU autobusā  skolēniem ir iespēja ar 3D briļļu palīdzību virtuāli paviesoties Latvijas Universitātes telpās un īpašā virtuālajā spēlē nonākt pat rektora kabinetā, planšetdatoros aizpildīt testu "Pastudē sevi!", lai noskaidrotu sev piemēroto studiju virzienu, kā arī plašāk uzzināt par studiju iespējām LU, piedalīties zibenskonkursos un laimēt balvas.

Tūres laikā no 9. līdz 20. aprīlim Latvijas reģionos LU īpaši aprīkotais autobuss ir jau piestājis 20 skolās, un šonedēļ, turpinot izbraukumus, tas viesosies pie jauniešiem Ērgļos, Siguldā, Jēkabpilī, Madonā, Krāslavā, Dagdā, Ulbrokā, Cēsīs, Ropažos un Salacgrīvā.

Otrdien, 24. aprīlī, no plkst. 9.00 - 13.00 autobuss piestās Jēkabpils Valsts ģimnāzijā, bet no plkst. 14.00 -16.40 – pie Madonas vidusskolas, kur tajā varēs paviesoties ikviens interesents. 25. aprīlī no plkst. 10.00 - 12.00 LU busiņš būs Krāslavas Valsts ģimnāzijā, bet no plkst. 13.15 - 15.30. – Dagdas vidusskolā. 26. aprīlī autobuss dosies uz Ulbrokas vidusskolu, tur piestājot no plkst. 9.00 - 11.30, savukārt no plkst. 13.00 - 15.00 ikvienam ir iespēja LU busiņā paviesoties pie Vidzemes koncertzāles Cēsīs, kur notiks konference "Uzņēmība. Zināšanas. Panākumi", kuras laikā LU mācībspēki, studenti un eksperti dalīsies ar iedvesmojošiem pieredzes stāstiem un pētījumiem. Tūre noslēgsies 27. aprīlī, kad autobuss no plkst. 9.00 - 11.00 piestās Ropažu vidusskolā, bet no plkst. 14.10 - 15.30 – Salacgrīvas vidusskolā.

Latvijas Universitāte ir ierindota starp 2,7% pasaules vislabāko universitāšu, un tā ir arī līderis Latvijas darba devēju ieteikto studiju programmu TOP 10 ar četrām programmām. LU piedāvā daudzpusīgas un kvalitatīvas studiju programmas 13 fakultātēs. Tā top par modernāko izglītības un zinātnes centru Ziemeļeiropā, būvējot studentu pilsētiņu Torņakalnā, Rīgā.

Latvijas Universitātē ir arī Latvijā veiksmīgākais Biznesa inkubators, multimediju studija, modernas laboratorijas un savs radio FM vilnī – radio NABA. Studentiem ir iespējas iegūt dažādas stipendijas un piedalīties starptautiskās apmaiņas programmās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI