DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Reirs: Labojumi pensiju likumā palīdzēs atraitņos palikušajiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Labklājības ministrija (LM) sadarbībā ar seniorus pārstāvošajām organizācijām un Saeimas sociālo un darba lietu komisijas ekspertu grupu izstrādājuši priekšlikumus par grozījumiem likumā “Par valsts pensijām”, ar kuriem otrdien, 24. aprīlī, iepazīstinās atbildīgās komisijas deputātus.

"Esmu patiesi gandarīts, ka mums ir izdevies aktualizēt ministrijas sagatavotos grozījumus valsts pensiju likumā. Ir taču skaidrs, ka gadījumos, kad viens no laulātajiem aiziet aizsaulē, palikušajam ir sāpīgi ne vien emocionāli, bet viņam jāturpina saimniekot un jāsedz ar ģimenes īpašumiem saistītie un citi ikdienas izdevumi. Jau tā ne pārāk lielā rocība strauji sarūk vēl vairāk. Tieši pirmais gads pēc laulātā nāves materiāli un morāli ir visgrūtākais periods pārdzīvojušajam laulātajam. Piedāvātie labojumi dos iespēju uzlabot senioru sociālo un ekonomisko situāciju jau papildu īstenotajiem pasākumiem," uzsvēra labklājības ministrs Jānis Reirs.

24. aprīlī grozījumi likumā "Par valsts pensijām" tiks izskatīti Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē. Viens no būtiskākajiem likuma grozījumiem ir noteikt tiesības miruša pensijas saņēmēja laulātajam 12 mēnešus saņemt pabalstu 50% apmērā no mirušā laulātā pensijas pašreizējā vienreizējo pabalstu divu pensiju apmērā. Otrs būtisks grozījums ir noteikt apbedīšanas pabalstu divu mēneša pensiju pilnā apmērā no mirušā pensijas saņēmēja pensijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI