DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM un Pierīgas pašvaldību apvienība pārrunāja aktualitātes

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018.gada 19.aprīlī Ķekavā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts tikās ar Pierīgas pašvaldību apvienību, lai pārskatītu normās par deputātu izteikšanās laiku, jautājumu uzdošanu, u.c. pašvaldību domju un komiteju darba organizācijas jautājumus.

Tikšanās laikā VARAM parlamentārais sekretārs izskaidroja ministrijas pozīciju Pierīgas pašvaldību apvienības pašvaldību vadītājiem jautājumos par proporcionalitātes principa ievērošanu komiteju veidošanas procesā. Tāpat tika skaidrots, kādos gadījumos ir nepieciešams deputāta iesniegums, lai deputātu izslēgtu no komitejas sastāva.

Tika pārrunāti arī jautājumi par deputātu tiesībām uzdot jautājumus, lai deputāts pilnībā varētu iegūt informāciju par Domes sēdes darba kārtības jautājumu, un balsot par šo jautājumu pilnībā zinot visus lietas apstākļus un balsojuma veikšanai nepieciešamo informāciju.

Tāpat arī tika diskutēts par problēmām, ar kādām sastopas pašvaldības organizējot pašvaldības domes darbu un tika panākta vienošanās. Likuma izpilde ir obligāta, ka jāturpina diskusijas par normatīvo aktu uzlabošanas iespējām, lai nodrošinātu labāku Domes darbu iedzīvotāju interesēs un nodrošinātu deputātu pilnvērtīgu un atbildīgu darbu pieņemot vietējai sabiedrībai svarīgus lēmumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI