DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Uzņēmumu un profesionālo skolu pārstāvji papildina zināšanas par darba vidē balstītu mācību ieviešanu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sācies Erasmus+ KA3 aktivitātes projekta ”Jaunu pieeju izmēģināšana prakšu vadītājiem skolās un uzņēmumos darba vidē balstītās mācībās (TTT4WBL)” otrais mācību cikls, kurā piedalās uzņēmumu un profesionālās izglītības iestāžu darba vidē balstītu mācību vadītāji.

Aprīļa sākumā mācību cikls aizsākās Latvijas Dzelzceļa mācību centrā. Treneru Vitas Žundas un Diānas Krastiņas vadībā dzelzceļa nozares speciālisti apguva praktiskas metodes un pedagoģiskus paņēmienus, kā sniegt atbalstu audzēknim darba vidē balstītās (DVB) mācībās un kā veidot sadarbību starp izglītības iestādi un uzņēmumu DVB mācību organizēšanā. Īstenotajai metodei dots nosaukums – mācības tandēmā.

Noslēgumā dalībnieki atzinīgi novērtēja iespēju ne tikai gūt jaunas zināšanas, bet arī apmainīties pieredzē ar citiem kolēģiem.

"Kursi ir lieliski, mēs sadzirdam, ko skola saka, kādi ir viņu jautājumi, kas viņus interesē un kā mums veiksmīgāk strādāt kopā.  Galvenais ieguvums ir tas, ka abas puses satiekas, profesionālās izglītības pedagogi plašāk izstāsta, ko viņi sagaida no uzņēmuma. Esmu pārliecināta, ka kursos gūtā pieredze ļaus sasniegt daudz labākus rezultātus," saka Antonija Kokina, VAS "Latvijas dzelzceļš" vecākā mācību speciāliste.

"Lielākais ieguvums no kursiem ir tas, ka mēs  – gan skolotāji, gan prakses vadītāji varam diskutēt par aktuāliem jautājumiem DVB mācību īstenošanā. Šajos kursos risinājām dažādas situācijas saistībā ar mācību procesu, par komunikāciju starp skolu, uzņēmumu un audzēkni," komentē Nadježda Lauhina, Rīgas Valsts tehnikuma profesionālās izglītības skolotāja.

Mācībās iesaistītie dalībnieki ne tikai apgūst jaunas zināšanas un prasmes, bet Somijas Jiveskiles universitātes pētnieku vadībā piedalās arī izpētes procesā, lai noskaidrotu kopīgu mācību ietekmi uz procesa kvalitāti un skolas un uzņēmuma  sadarbību. 

Pavisam šogad plānoti 11 semināri Rīgā un reģionos, kuros piedalīsies dažādu jomu DVB mācību vadītāji no skolām un uzņēmumiem.  Vienlaicīgi kopīgas mācības otrā cikla ietvaros notiek arī Lietuvā un Igaunijā. Projektu īsteno Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un citiem partneriem Baltijas valstīs un Somijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI