DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ķekavas novada jauniešiem piedāvā attīstīt biznesa domāšanu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) kopā ar Ķekavas novada Uzņēmēju padomi un Ķekavas novada pašvaldību uzsāks vairāku pasākumu ciklu, kuru ietvaros iedvesmos, motivēs un iesaistīs jauniešus biznesa ideju ģenerēšanā. Ceturtdien, 26. aprīlī, JIC organizē “Jauniešu uzņēmīguma forumu”, lai kopā ar mentoriem un uzņēmējiem pārrunātu būtiskākos soļus, kā iespējams ideju īstenot reālā biznesā.

Jauniešu uzņēmīguma forumā piedalīsies 70 Daugmales pamatskolas, Ķekavas vidusskolas, Baložu vidusskolas un privātskolas "Gaismas tilts 97" 8., 10. un 11. klašu skolēni. Foruma ietvaros lektori pastāstīs, kā atrast savu vietu darba tirgū, kādus izaicinājumus var gaidīt, tāpat viesosies jaunie uzņēmēji, lai pastāstītu kā viņi ir uzsākuši savu biznesu. Foruma praktiskajā daļā jaunieši kopā ar uzņēmējiem-ekspertiem ģenerēs reālas biznesa idejas, tās tiks analizētas, izvērtēti iespējamie riski.

Ķekavas novada Uzņēmēju padome (KŅUP) arī šogad atbalsta uzņēmīgus Ķekavas novada jauniešus, kuri gatavi kopā ar novada uzņēmējiem ģenerēt jaunas biznesa idejas. ĶNUP valdes priekšsēdētājs Artūrs Janiševs norāda: "Ir svarīgi sajust, kad jaunajam uzņēmējam par savu ideju deg acis. Tādas īpašības kā neatlaidība, vēlme mācīties un nebaidīšanās no kļūdām ir būtiskas katram jaunajam uzņēmējam! Diskusijās mēs izvērtēsim un uzlabosim viņu prezentācijas spējas, motivēsim jauniešus pierādīt, ka viņu idejas ir veiksmīgas un daudzsološas ne tikai uz papīra, bet arī īstajā dzīvē!"

Rudenī Uzņēmēju dienas ietvaros tiks organizēts otrais forums, kurā jauniešiem būs iespējams uz uzņēmējdarbību paskatīties no citas puses, proti uzzināt kā pareizi produktu virzīt tirgū, kādu mārketinga stratēģiju labāk izvēlēties, lai reklamētu savu produktu. Praktiski mārketinga idejas varēs iemēģināt kopā ar uzņēmējiem, izstrādājot reklāmas idejas reāliem Ķekavas uzņēmumu produktiem un pakalpojumiem. Ja uzņēmēji izstrādātās idejas atzīs par veiksmīgām un realizējamām, idejas izstrādātāji saņems uzņēmumu sarūpētas balvas.

Kā norāda Ķekavas novada pašvaldības Attīstības daļas projektu vadītāja Kristīne Danovska, arī pašvaldība strādā pie tā, lai biznesa domāšanas elementus bērniem un jauniešiem ieviestu jau agrīnā mācību procesā. Šobrīd ir atvērts dialogs starp visām Ķekavas novada pašvaldības izglītības iestādēm, Izglītības daļu un Biznesa izglītības biedrību "Junior Achievement Latvija" par vienota līguma parakstīšanu, lai piedaloties dažādos projektos veicinātu gan pirmsskolas audzēkņu, gan skolēnu, gan skolotāju uzņēmējprasmju attīstīšanu.

Paralēli šīm iniciatīvām JIC ir uzsācis starptautisku sadarbību ar partneriem no Itālijas, Spānijas un Igaunijas projektā "Jaunatnes kompetenču apguves veicināšana ar kopstrādes koncepcijas pielietošanu jaunatnes centros". Projekts uzsākts, lai veicinātu kopstrādes elementu ieviešanu jaunatnes centros un tādējādi uzlabotu jauniešu profesionālās un sociālās kompetences.

JIC direktore Linda Vaškevica-Veita ir gandarīta, ka, pateicoties motivētai komandai, ir iespējams strādāt, lai realizētu nozīmīgus projektus, kas veicina ne tikai jauniešu izpratni par uzņēmējdarbību, bet arī rada ieinteresētību būt sociāli aktīviem, māca strādāt komandās, lai kopīgi ģenerētu jaunas idejas. "Radoši, erudīti jaunieši ar biznesa domāšanu ir mūsu novada nākotne!", uzsver Linda.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI