DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

NVO nama popularitāte pieaug

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti ceturtdien, 19. aprīlī, izbraukuma sēdē iepazinās ar NVO nama (Ieriķu ielā 43A) telpām un darbību. Kā liecināja NVO nama darbinieku sagatavotais pārskats, tā popularitāte ar katru darbības gadu ir pieaugusi.

Ja 2014. gadā NVO namā notika 400 pasākumi, tad 2017. gadā pasākumu skaits sasniedza jau 2600. Dati liecina, ka 2014. gadā namu apmeklēja 9000 cilvēku, bet 2017. gadā jau 33700 iedzīvotāju. Pieaudzis organizāciju skaits, kas rīkojušās pasākumus: 2014. gadā bija 77 organizācijas, bet 2017. gadā – 191 organizācija. Attiecīgi pieaudzis arī to organizāciju skaits, kuras piedalījušās pasākumos: 2014. gadā tās bija 350 organizācijas, bet pērn 510 organizācijas.

NVO nams savu darbību sāka 2013. gada 25. septembrī. Tā izveides iniciatore bija Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

NVO nams piedāvā telpas un aprīkojumu informatīviem, kultūras, izglītojošiem pasākumiem, administratīvam darbam, kā arī veic informācijas apmaiņas, konsultatīvo un nama darbības reprezentatīvo darbību. Darbs namā aizvien pilnveidojas un paplašinās gan darbības satura, gan iesaistīto organizāciju ziņā. Pastāvīgi tiek uzlabots tehniskais aprīkojums un nodrošinātā piedāvājuma klāsts.

NVO nams ir Rīgas veiksmes stāsts, jo tā darbība atzinīgi novērtēta starptautiskā arēnā. 2017. gadā tas saņēma "URBACT City Festival" sertifikātu, kas apliecina Rīgas NVO namam piešķirto labās prakses statusu. Rīga tika atzīta par Eiropas labās prakses pilsētu par līdzšinējo darbu un ieguldījumu ilgtspējīgas, integrētas pilsētattīstības jomā. Šim statusam bija pieteiktas 97 pilsētas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI