DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notiks programmas URBACT III projekta „Brīvo telpu atkārtota izmantošana kā lokāls inovāciju dzinējspēks” noslēguma pasākums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 20. aprīlī, plkst.10.00 Rīgas domes Īpašuma departamentā (R.Vāgnera ielā 5, otrā stāva zālē, 219. kabinetā) notiks ERAF finansētās programmas URBACT III Rīgas pašvaldības projekta „Brīvo telpu atkārtota izmantošana kā lokāls inovāciju dzinējspēks”, kas tiek īstenots REFILL (Tukšo ēku un teritoriju pagaidu lietošana kā jauns pašvaldības instruments ēku degradācijas novēršanai un pilsētvides revitalizācijai) ietvaros, noslēguma pasākums.

Noslēguma pasākumu un diskusiju vadīs Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas un Vidi degradējošu būvju komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs. Projektu "Brīvo telpu atkārtota izmantošana kā lokāls inovāciju dzinējspēks" pasākuma dalībniekiem prezentēs projekta koordinatore un Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvju sakārtošanas pārvaldes priekšniece Irina Miķelsone. Savukārt REFILL vietējās atbalsta grupas koordinators Mārcis Rubenis dalīsies pieredzē par aktuāliem projektiem pamestajās ēkās un turpmākām iecerēm Rīgā, bet uzņēmējs Mārtiņš Mielavs no kluba "Piens" un "K.K. Stricka villa" iepazīstinās ar uzņēmdarbības iespējām un riskiem pamestās ēkās.

Noslēguma pasākumā ir aicināti piedalīties arī pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas, Rīgas domes Vidi degradējošu ēku komisijas, Latvijas pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas un Rīgas nevalstiskajām organizācijām.

URBACT III programmas galvenais mērķis ir dažādu Eiropas pilsētu sadarbības tīklu veidošana ar mērķi kopīgi pētīt un meklēt risinājumu kopīgām problēmām. Tā radās REFILL projekta tēma par tukša un neizmantota īpašuma, kurš parādījās Eiropā notikušās ekonomiskas krīzes rezultātā, pagaidu izmantošanu. Kopš 2015. gada septembra arī Rīgas pašvaldība piedalās ERAF finansētās programmas URBACT III projektā REFILL. Projekta mērķi ir iepazīties, izpētīt un apmainīties pieredzē par pašvaldību vietējā atbalsta instrumentiem nekustamo īpašumu pagaidu lietošanas veicināšanā, nodrošināt pagaidu lietošanas ilgstošu efektu un izveidot uz sadarbību vērstu, atvērtāku publisku pārvaldi. Projektā paredzēts izveidot rīcības plānu, kurā ir atspoguļotas aktivitātes un prioritātes, pašvaldības darbībai neizmantotā un pamestā īpašuma pagaidu lietošanas instrumenta ieviešanai un atbalstīšanai.

Projektā kopumā piedalās desmit partneri: Poznaņa (Polija), Kludža (Rumānija), Amersforte (Nīderlande), Brēmene (Vācija), Helsinki (Somija), Nante (Francija), Atēnas (Grieķija) un projekta vadošais partneris Ģente (Beļģija). Par projekta realizāciju Rīgas pašvaldībā atbild Rīgas domes Īpašuma departaments.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI