DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
2
2

Dēliņkalnā turpinās skatu torņa izbūve

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu Alūksnes augstienes augstākajā punktā – Dēliņkalnā, pēc tehnoloģiskā pārtraukuma turpinās skatu torņa izbūves darbi.

Spītējot slapjajam laikam, būvnieki spējuši Dēliņkalna virsotnē nogādāt visu nepieciešamo tehniku sekmīgai un kvalitatīvai torņa izbūvei. Šobrīd izbūvētas un nostiprinātas torņa galvenās konstrukcijas.

Jau šobrīd Dēliņkalna skatu tornis slejas 27 metru augstumā, un tā virsotnē saskaņā ar projektu izbūvēta skatu platforma, kuru plānots aprīkot ar binokli. Projekta ietvaros pie jaunizbūvētā skatu torņa uzstādīs arī apmeklētāju monitoringa ierīci, kas ļaus uzskaitīt torņa apmeklētāju skaitu.

Skatu torņa celtniecība norit saskaņā ar aizsargājamo ainavu apvidus "Veclaicene" dabas aizsardzības plānu 2016.-2028. gadam.

Darbus objektā saskaņā ar iepirkumu procedūras rezultātiem veic uzņēmumi SIA "Smart Energy" un SIA "Livland Group".  Būvdarbu izmaksas sastāda 258 421,24 bez PVN.

Būvniecības darbi notiek projekta "Aizsargājamo ainavu apvidus "Veclaicene" infrastruktūras uzlabošana antropogēnās slodzes mazināšanai un pieejamības nodrošināšanai"  ietvaros.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI