DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valsts svētkiem veltītā pasākumā Alūksnē pasniegs pašvaldības apbalvojumus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanu, Alūksnē svētku pasākumi notiks 3. un 4. maijā.

Valsts svētku svinības sāksim 3. maija vakarā, kad pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centrā svinīgā pasākumā Alūksnes novada pašvaldība pasniegs apbalvojumus "Pagodinājums izglītībā", "Pagodinājums kultūrā", "Pagodinājums sportā" un "Pagodinājums uzņēmējdarbībā" par sasniegumiem 2016.-2017. gadā. Pasākumu ar latvisku dziesmu koncertu kuplinās brīnišķīgā sieviešu vokālā grupa "Latvian Voices". Ieeja pasākumā būs bez maksas, tādēļ ikviens aicināts ieskandināt Latvijas valsts Neatkarības atjaunošanas svētkus un arī sumināt pašvaldības apbalvojuma saņēmējus.

Pašvaldības apbalvojumu "Pagodinājums kultūrā" pasniegs Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātrim "Slieksnis", arheologam Uldim Kalējam, kurš pēdējos gados ļoti nozīmīgu darbu veltījis senatnes pētīšanai Alūksnes novadā, un Pededzes bibliotēkas vadītājai Antoņinai Girs, kura saņems apbalvojumu par mūža ieguldījumu kultūrā.

Apbalvojumu izglītības jomā saņems Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas futbola treneris Mārtiņš Meisters, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pedagoģe Inguna Vilemsone, Alūksnes novada vidusskolas direktore Ilze Līviņa, Jaunlaicenes sākumskolas un Ziemeru pamatskolas mūzikas skolotāja Inga Ārste un Alūksnes Mūzikas skolas, Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādes "Sprīdītis" un Alūksnes Bērnu jauniešu centra vokālā un muzikālā pedagoģe Linda Berkule.

Savukārt "Pagodinājums sportā" tiks piešķirts biatlonistiem Andrejam Rastorgujevam, Oskaram Muižniekam, Ingum Deksnim, kā arī rallijam "Alūksne". Uzņēmējdarbībā pašvaldības apbalvojumu pasniegs plosta "Kaija" komandai, sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "CEWOOD" un sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Alūksnes putnu ferma".

Apbalvošanai visās četrās jomās kopā bija pieteikti gandrīz 40 pretendenti. Pieteikumus izvērtēja komisija, kuras sastāvā bija pašvaldības vadība, vairāki Alūksnes novada domes deputāti, kā arī attiecīgo nozaru pašvaldības struktūrvienību pārstāvji. Apbalvojumu saņēmēju sarakstu apstiprināja Alūksnes novada dome 22. marta sēdē.

Savukārt Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā, no pulksten 13.00 līdz 16.00 pie Alūksnes Kultūras centra par godu valsts svētkiem notiks Baltā galdauta svētki. Šajā dienā ikkatru ģimeni aicinām pēc kopīgas svētku brokastu maltītes mājās doties arī uz Kultūras centru, lai svinētu Brīvības svētkus ar latviešu dančiem, dziesmām un, protams, cienāšanos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI