DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK palīdz veidot sadarbību starp Latvijas un Igaunijas uzņēmumiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 19. līdz 21.aprīlim Tartu izstāžu centrā notiek Igaunijas lauksaimniecības izstāde „Maamess”, kas ir Baltijas valstu lielākais un pazīstamākais lauksaimniecības tēmai veltītais pasākums. Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras ieviestā Igaunijas – Latvijas programmas projekta DELBI 2 ietvaros tiek atbalstīta trīs Latvijas uzņēmumu dalība šajā izstādē un tiek rīkota uzņēmumu tirdzniecības misija izstādes ietvaros.

Šogad izstādē piedalās 470 lauksaimniecības, mežsaimniecības, dārzkopības un pārtikas nozares uzņēmumi. Aizvien pieaug arī Latvijas uzņēmumu interese par šo izstādi. Kā pastāstīja lauksaimniecības izstādes projekta vadītājs Marguss Kikuls, pēdējo gadu laikā izstādes dalībnieku skaits, atkarībā no ekspozīciju laukumu izmēriem, ir svārstījies robežās no 450 līdz 500 uzņēmumiem.

Pēdējos gados ārvalstu kompāniju īpatsvars ir bijis aptuveni viena desmitdaļa no kopējā dalībnieku skaita, bet šogad šis rādītājs ir procentuāli vēl lielāks. "Somijā esam labi pazīstami jau gadiem ilgi. Šogad esam piesaistījuši arī lielāku latviešu interesi," pastāstīja Kikuls. Izstādes organizētājs skaidro latviešu pieaugošo interesi par "Maamess" ar faktu, ka ir kopumā palielinājusies Igaunijas un Latvijas iedzīvotāju interese par tuvāko kaimiņu rīkotajiem pasākumiem un brīvā laika pavadīšanas iespējām. "Uzņēmēji apzinās, ka ir svarīgi būt informētiem par kaimiņos notiekošo, tādēļ arī ir pašsaprotama dalība abu valstu lauksaimniecības izstādēs un to apmeklēšana," uzsvēra Igaunijas lauksaimniecības izstādes rīkotājs, piebilstot, ka Tartu atrodas mazāk nekā 100 kilometru attālumā no robežas, kas ļauj vienas dienas laikā gan apmeklēt izstādi, gan iepazīties ar Tartu pilsētu.

Izstādes laikā norisināsies arī vairākas Igaunijas un Latvijas uzņēmēju tikšanās, piemēram, LTRK pārrobežu uzņēmējdarbības attīstības projekta "DELBI 2" ietvaros izstādē ar vienotu ekspozīciju piedalās Latvijas kokapstrādes uzņēmumi, tāpat tiek rīkota Latvijas un Igaunijas pārtikas nozares tirdzniecības misija, kurā piedalīsies 20 uzņēmumi no Latvijas. Kā pastāstīja projekta "DELBI  2" mārketinga vadītāja Hele Lehmusa, uzņēmējdarbības attīstības projekta viens no mērķiem ir ar kopīgu pasākumu palīdzību uzlabot uzņēmēju informētību par paplašināšanās iespējām kaimiņvalsts tirgū un veicināt efektīvas uzņēmējdarbības vides izveidi. Sadarbības veidošanai un jaunu kontaktu dibināšanai tiek apmeklētas apriņķos rīkotās uzņēmējdarbības dienas un izstādes, kā arī rīkotas biznesa vizītes.

Par izstādes "Maamess" kvalitāti liecina dalība Eiropas lielāko lauksaimniecības izstāžu rīkotāju savienībā EURASCO, pateicoties kam, šis pasākums ir labi pazīstams arī aiz Igaunijas robežām. Izstādē piedalīsies uzņēmumi no 10 dažādām valstīm. Pagājušajā gadā izstādi apmeklēja 43 510 interesenti.

Projekts "DELBI 2" tiek ieviests un līdzfinansēts ar Eiropas Savienības Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības programmas atbalstu. Projekta darbības periods 01.04.2017 – 31.03.2020. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera ir projekta vadošais partneris. Sadarbības partneri: Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Tartu Zinātnes parks un Igaunijas Tirdzniecības kamera Latvijā..  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI