DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Izveidota jauna nodarbība skolēniem “Augi pavasarī”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
LU Botāniskā dārza izglītojošo aktivitāšu klāsts papildināts ar jaunu tematisko nodarbību ”Augi pavasarī”, kurā skolēni iepazīs pavasarī ziedošos augus un izzinās procesus, kas dabu skar pavasara sezonā. Nodarbība jāpiesaka iepriekš.

LU Botāniskā dārza izglītojošo aktivitāšu klāstā ir vairāk nekā 10 tematiskās nodarbības, kurās iespējams padziļināti apgūt dažādas botānikas tēmas. Pavasarī piedāvājumu papildina ar jaunu nodarbību "Augi pavasarī".

Tematiskajā nodarbībā "Augi pavasarī" skolēni apgūs teoriju par pavasarī ziedošajiem augiem un pavasara procesiem dabā, ko papildinās un nostiprinās, darbojoties praktiski – mācoties atpazīt pavasarī ziedošos augus, tiem raksturīgās pazīmes un spēlējot tematiskas spēles.

Nodarbībā noskaidrosim to, kādi procesi raksturīgi pavasara sezonai dabā un kas raksturīgs pašiem pavasara augiem - kā tie pielāgojušies ziedēšanai agrā pavasarī, kādas pazīmes tos raksturo un citus interesantus faktus. Uzzināsim arī to, kuri pavasara ziedaugi ir aizsargājami un kuri vērtīgi ārstniecības augi. Tāpat iepazīsim arī ekosistēmas, kurās dažādie augi aug un dosimies izzinošā pastaigā pa LU Botāniskā dārza augu kolekcijām, lai augus aplūkotu dabā.

Nodarbība piemērota visu vecumu skolēniem. Nodarbības cena grupai līdz 25 cilvēkiem latviešu valodā – 25 EUR darba dienā un 35 EUR brīvdienā, krievu valodā 35 EUR darba dienā un 45 EUR brīvdienā. Papildus jāiegādājas ieejas biļetes (skolēnu grupām, kas lielākas par 10 cilvēkiem – 1.90 EUR, 2 pavadošajiem pedagogiem ieeja bez maksas). Plašāk ar biļešu cenām iespējams iepazīties šeit: https://www.botanika.lu.lv/nacciemos/

Nodarbības garums aptuveni 75 minūtes. Nodarbība jāpiesaka vismaz 5 darba dienas iepriekš, rakstot agnese.reke@lu.lv vai zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00).

Ar pārējo LU Botāniskā dārza tematisko nodarbību piedāvājumu iespējams iepazīties šeit: https://www.botanika.lu.lv/macies/macibu-stundas/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI