DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Informācija par NEPLP sēdi 12.aprīlī

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
12.aprīļa sēdē Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) vienbalsīgi pieņēma Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības nacionālo stratēģiju 2018.-2022.gadam, tādejādi noslēdzot darbu pie jaunās stratēģijas izstrādes.

Jaunā stratēģija ietver nozares raksturojumu, nākotnes prognozes, kā arī nosaka nozares attīstības prioritātes, mērķus, sasniedzamos uzdevumus un rezultatīvos rādītājus. Stratēģija paredz vienota sabiedriskā medija izveidi un priekšnoteikumu radīšanu tam, lai parlaments varētu pieņemt lēmumu par sabiedriskā medija iziešanu no reklāmas tirgus. Tāpat stratēģija paredz atbalstīt elektronisko plašsaziņas līdzekļu ombuda izveidi, veicināt viedokļu un ziņu plurālismu, ziņu objektivitāti, precizitāti un neitralitāti, kā arī virkni citu uzdevumu un mērķu.

Jaunajā stratēģijā noteikti četri prioritārie virzieni  - daudzveidīgs, kvalitatīvs nacionālais mediju saturs Latvijas iedzīvotājam un latviešiem pasaulē; konkurētspējīga, ilgtspējīga elektronisko mediju uzņēmējdarbības vide; dinamiski, uz attīstību un inovācijām vērsti mediji; atbildīgi mediji, zinoša, iesaistīta un ieinteresēta auditorija.

Stratēģijas izstrādes gaitā NEPLP uzklausīja un ņēma vērā mediju nozares organizāciju ieteikumus, stratēģijas izstrādē iesaistīja Sabiedriskās konsultatīvās padomes locekļus, sabiedrisko mediju pārstāvjus u.c. nozares ekspertus.

Padomes priekšsēdētāja Dace Ķezbere akcentēja, ka šis ir nozīmīgs nozares dokuments, kas iezīmē ceļa karti nākamajiem pieciem gadiem, kuros būs jāpieņem virkne nozarei svarīgu lēmumu ne tikai NEPLP, bet arī citām valsts institūcijām un likumdevējam.

Padomes sēdē arī tika uzklausīti pretendenti konkursā par diasporas tematikas televīzijas sižetu un raidījumu veidošanu 2018.gadā. Ar mediju konkursam iesniegtajiem piedāvājumiem iepazīstināja SIA "HANSA MEDIA", "Biedrība MĒS-LATVIEŠI PASAULĒ", "IMLO-LAT" Ltd. Diasporas mediju konkursu par diasporas un remigrācijas tematiku Latvijas diasporas mediju atbalstam, NEPLP organizē sadarbībā ar Ārlietu ministriju. Mediju konkursa organizēšanai Ārlietu ministrija NEPLP piešķīrusi 23 000 EUR, pamatojoties uz šogad 19.februārī noslēgto sadarbības līgumu. Kā jau iepriekš ziņots, konkursā saņemto pieteikumu izvērtēšanas termiņš noteikts š.g. 19.aprīlis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI