DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents klātienē iepazīstas ar RTU paveikto un plānoto inženierzinātņu izglītības attīstībai Latvijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien, 2018. gada 12. aprīlī, apmeklēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu pilsētiņu Ķīpsalā un iepazinās ar RTU paveikto un plānoto augstākās izglītības attīstībai Latvijā.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja RTU paveikto inženierzinātņu izglītības attīstībai Latvijā, piesaistot gan būtiskas investīcijas nepieciešamajai infrastruktūras, gan cilvēkresursu attīstībai.

"Mums ir jāapzinās, ka ilgtermiņā tautsaimniecības izaugsme Latvijā nebūs iespējama bez inženierzinātnēm. Zinātnei un pētniecībai ir īpaša loma mūsu valsts mērķu sasniegšanā – veidojot ekonomiku ar pievienoto vērtību un palielinot uzņēmēju konkurētspēju Latvijā. Mūsu augstskolām ir jāturpina investēt attīstībā un modernizācijā, lai radītu bāzi zināšanu sabiedrības veidošanai," pēc apmeklējuma atzīmēja Raimonds Vējonis.

Apmeklējuma laikā Valsts prezidents tikās ar RTU rektoru akadēmiķi Leonīdu Ribicki un citiem universitātes vadības, kā arī Studentu parlamenta pārstāvjiem, lai apspriestu inženierzinātņu izglītības nozīmi, attīstību un izaicinājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI