DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
1
1

CFLA aicina augstskolas pieteikties ES fondu atbalstam personāla stiprināšanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) izsludina atklātu projektu iesniegumu atlasi augstākās izglītības institūcijām, kas ar ES fondu atbalstu varēs stiprināt akadēmisko personālu stratēģiskās specializācijas jomās. No Eiropas Sociālā fonda (ESF) šim mērķim atlases kārtā paredzēti vairāk nekā 17 miljoni eiro.

Finansējumu augstākās izglītības institūcijas (izņemot valsts dibinātas augstskolas aģentūru – koledžu)  var saņemt vismaz gadu ilgai doktorantu iesaistei akadēmiskajā darbā, kā arī ārvalstu akadēmiskā personāla piesaistei augstākās izglītības mācību iestādēs vismaz sešus mēnešus. Tāpat ESF līdzfinansējums paredzēts, lai varētu stiprināt akadēmiskā personāla kompetenci – pilnveides programmā paredzēta gan stažēšanās pie komersanta, gan dažāda veida apmācības, tostarp profesionālās angļu valodas apguve un līderības un sadarbības kompetences attīstīšana.

Plānots, ka kārtas ietvaros ar ESF atbalstu tiks nodarbināti 249 doktoranti, piesaistīti 178 ārvalstu pasniedzēji un paaugstināta kompetence 675 augstskolu darbiniekiem. 

Šajā kārtā kopējais attiecināmais finansējums ir 20 340 686 eiro, ko veido ESF finansējums 17 289 583 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums 3 051 103 eiro. No ESF tiks segti 85% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām.

Atbildīgā iestāde par programmu ir Izglītības un zinātnes ministrija. Projektu iesniegumus CFLA var iesniegt no š.g. 12. aprīļa līdz š.g. 11. jūnijam.

Paziņojums par atklātu projektu iesniegumu atlasi 11.04.2018. publicēts Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Projektu atlases nolikums, projekta iesnieguma veidlapa un palīgmateriāli pieejami CFLA mājaslapas sadaļā "Izsludinātās atlases".

ESF atbalsts augstākās izglītības akadēmiskā personāla stiprināšanai paredzēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 8.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Stiprināt augstākās izglītības institūciju akadēmisko personālu stratēģiskās specializācijas jomās" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA tīmekļa vietnē: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlaseses.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI