DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

VARAM akcentē publiskās pārvaldes digitalizāciju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai veicinātu publiskās pārvaldes digitalizāciju un būvniecības procesu pilnveidošanu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Edmunds Beļskis uzsver e-pārvaldes attīstības nepieciešamību un lietderību.

Būvniecības valsts kontroles biroja organizētā pasākuma "Būvniecības diena 2018" laikā, kas notiek 2018. gada 11.-12. aprīlī, tiek atzīmēts, ka būvniecības procesa pilnveidošanai un tautsaimniecības izaugsmes veicināšanai ļoti būtiska ir digitālās vides attīstība.  Tehnoloģu iespējas sniedz ļoti plašas publiskās pārvaldes procesu digitalizācijas un pakalpojumu elektronizācijas iespējas.  

"Jau šobrīd Latvija ir to pasaules valstu vidū, kuras ir digitāli attīstītas gan nodrošināto pakalpojumu, gan sabiedrības prasmju attīstības ziņā, - par to liecina augstie rādītāji publisko pakalpojumu elektronizācijā un to lietojamībā. Iesāktais ceļš jāturpina – attīstot atvērto datu politiku, publisko e-pakalpojumu klāstu, e-adreses ieviešanu un citus proaktīvus pakalpojumus uzņēmējiem un iedzīvotājiem," norāda E.Beļskis.

Aizvien vairāk transformējot valsts pārvaldes pakalpojumus digitālā formātā, varam celt to vērtību, jo ir iespējams mērīt procesus, tos standartizēt un atteikties no liekām darbībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI