DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs ar NATO spēku virspavēlnieku pārrunā sabiedroto klātbūtnes stiprināšanu Latvijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 5. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar NATO spēku virspavēlnieku Eiropā ģenerāli Kērtisu Skaparoti (Curtis Scaparrotti), lai pārrunātu gatavošanos NATO samitam jūlijā Briselē. Ministrs uzsvēra, ka alianse ir daudz paveikusi NATO klātbūtnes Baltijas valstīs nodrošināšanā un gaidāmajā samitā darbs ir jāturpina. Amatpersonas pārrunāja NATO kaujas grupas izvietošanu Latvijā un iespējamos turpmākos kolektīvās aizsardzības pasākumus. K. Skaparoti īpaši izcēla Latvijas īsā laikā paveikto progresu, nodrošinot NATO kaujas grupas uzņemšanu. “NATO valstu bataljonu esat ļoti veiksmīgi iekļāvuši savu spēkā sastāvā,” minēja ģenerālis.

Ministrs apstiprināja Latvijas atbalstu NATO modernizācijas procesam, lai attīstītu spējas reaģēt uz aktuālajiem drošības izaicinājumiem pasaulē. Īpaši tika izcelta NATO komandstruktūras pielāgošana, militārā mobilitāte un NATO aizsardzības plānošana.

Vienlaikus ministrs un NATO komandieris atzīmēja, ka tikšanās notiek zīmīgā laikā, jo šajās dienās aprit 69 gadi kopš alianses nodibināšanas un 14 gadi kopš Latvijas iestāšanās NATO.

ASV ģenerālis Kērtis Skaparoti ir NATO militāro spēku virspavēlnieks Eiropā kopš 2016. gada maija. Vienlaikus viņš ir arī ASV militāro spēku Eiropā komandieris un iepriekšējo reizi vizītē Latviju apmeklēja 2017. gada martā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI