DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ķekavas novada pašvaldība: Ķekavas jaunās sporta zāles atvēršana joprojām ir vienīgi Valsts policijas lēmums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ķekavas novada pašvaldība atkārtoti uzsver - lai gan pašvaldība ir darījusi visu iespējamo, lai paātrinātu Ķekavas jaunās sporta zāles pieejamību iedzīvotājiem, lēmums par sporta zāles atvēršanu vēl joprojām ir vienīgi Valsts policijas ziņā.

Valsts policija informējusi pašvaldību, ka tiks veikta sporta zālē esošo paceļamo basketbola grozu demontāža un šobrīd tiek meklētas tehniskās iespējas to veikt.  Pašvaldība no savas puses nosūtīs vēstuli Valsts policijai, piedāvājot risinājumu, kā pēc iespējas ātrāk varētu veikt demontāžu. Un policijai būs jāpieņem lēmums – vai tā piekrīt vai nepiekrīt šādai rīcībai. 

Paralēli tam pašvaldība kopā ar iedzīvotājiem seko līdzi izmeklēšanas procesam un gaida pozitīvu Valsts policijas ziņu attiecībā uz sporta zāles atvēršanas laiku.

Ņemot vērā, ka par notikušo negadījumu pirms pusgada ir ierosināta krimināllieta, sporta zāle ir aizzīmogota no Valsts policijas puses, un tai nevar piekļūt ne  iedzīvotāji, ne arī pašvaldība, lai veiktu bojātās grīdas seguma remontu un nomontētu paceļamo basketbola grozu konstrukcijas.

Lai noskaidrotu basketbola groza mehānisma bojājuma iemeslus un atvērtu sporta zāli apmeklētājiem, Ķekavas novada pašvaldība pēc savas iniciatīvas lūdza neatkarīgajiem  ekspertiem - A/S "Inspecta Latvia"-  veikt  basketbola groza mehānisma pārbaudi. Šo ekspertu atzinumu pašvaldība ir nodevusi Valsts policijai. Tāpat pašvaldība ir bijusi un joprojām ir atvērta sadarbībai ar Valsts policiju, sniedzot tai visu nepieciešamo informāciju un dokumentāciju. Tāpat  pašvaldība, izstrādājot tehnisko specifikāciju  un prasības neatkarīgo ekspertu pakalpojumam, iekļāvusi arī Valsts policijai nepieciešamo informāciju.

Pašvaldība cerēja, ka pēc šīs ekspertīzes saņemšanas Valsts policija varētu atļaut pašvaldībai sakārtot sporta zāli, lai tur varētu atsākt sporta nodarbības. Tomēr Valsts policijas lēmums bija pašvaldībai un iedzīvotājiem nelabvēlīgs- proti, vēl ir nepieciešams veikt izmeklēšanas eksperimentu, lai precizētu basketbola groza konstrukcijas detaļu nokrišanas iemeslus, un tāpēc sporta zālei vēl joprojām ir jābūt slēgtai.

Šo Valsts policijas lēmumu Ķekavas novada pašvaldība martā pārsūdzēja Rīgas rajona prokuratūrā, norādot, ka pašvaldības ieskatā to var veikt ekonomiskāk, neierobežojot sporta zāles izmantošanu, proti,  paceļamo basketbola grozu  demontāžu varētu veikt A/S "Inspecta Latvia" ekspertu un Valsts policijas izmeklētāju uzraudzībā. Tie tiktu novietoti glabāšanā ar Valsts policijas izmeklētājiem saskaņotā vietā līdz brīdim, kad tiktu veikts izmeklēšanas eksperiments. Taču Rīgas rajona prokuratūra pašvaldības sūdzību noraidīja, vienlaicīgi uzsverot, ka "ir jāveic konstrukcijas demontāža un nodošana glabāšanai atbildīgajai iestādei, lai nodrošinātu turpmāku kriminālprocesa mērķa sasniegšanu un tā novešanu līdz taisnīgam noregulējumam, līdz ar to Ķekavas sākumskolas sporta zāle var tikt atvērta tikai pēc šīs konstrukcijas demontāžas". 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI